Unique Frenz

Saturday, February 27, 2010

Bonda's-1st giveaway contest-Anugerah terindah

Anugerah terindah...ya!!! contest kali ni adalah berkisarkan anugerah terindah bagi ibu2 yang melahirkan zuriat masing2...thanks pada penganjur...kerana mengingat kembali kenanganku saat melahirkan putra dan putriku...

Bagi entry yang yang pertama ini akan saya kisahkan satu pengalaman indah bagiku sebagai seorang isteri yang akan melahirkan zuriat suaminya buat pertama kalinya...disini saya akan bahasakan diri ini dengan pangillan “mama”

Mama mengetahui akan kehadiranmu didalam perut mama selepas 4bulan usia perkahwinan mama dan abah..itupun mama telah disahkan hamil 3bulan... “maafkan mama sayang kerana selama 3bulan kakak berada didalam kandungan mama tanpa mama sedari”

Sesungguhnya saat mengandungkanmu adalah saat yang paling indah dalam hidup mama...

Pertama kali merasakan denyutan nadimu...merasakan gerakanmu...merasakan tendanganmu...semuanya amat indah sekali bagi mama....





Sepanjang kehamilan juga..tidak ada sedikit pun alahan yg mama rasa...mama tidak pernah muntah2..tak ada morning sickness...tiada alahan pada bauan makanan...dapat memasak seperti biasa...dapat mengemas seperti biasa...dapat membasuh pakaian seperti biasa,walaupun pada ketika itu masih belum lagi ada mesin basuh... :)

“sesungguhnya Allah telah mempermudahkan saat2 tersebut disebalik kesusahan yang mama hadapi sepanjang bertugas sebagai seorang “budak chambering” diketika itu...Alhamdulillah”

Diakhir kehamilan mama,mama telah apply cuti seminggu sebelum dikau dijangka bersalin pada 14/6/06...harapannya moga mama dapat brsalin dikampung...


Setiap saat..minit..sehinggalah hari bertukar hari...mama menunggu saat melahirkanmu dengan penuh debaran...sehinggalah tiba tarikh yang dijangka...14/6/06....tapi tiada tanda2 yang mama akan melahirkanmu...tiada rasa sakit...tiada tanda2 nk melahirkan...bahkan mama dapat menjalani kehidupan seperti biasa...makan minum seperti biasa..membeli belah seperti biasa walaupun terasa begitu kepenatan dengan kandungan mama yg pada ketika itu mencecah 12kg...


18/6/06-

mama sudah terasa sedikit kesakitan..kegembiraan mula terasa walaupun sedikit gugup...ketakutan bagaimanakah rasanya sakit bersalin...ketakutan apakah yang akan terjadi selepas itu...walaubagaimanapun kegembiraan utk menyambut kehadiranmu mengatasi semua ketakutan mama...

Mama dibawa masuk wad oleh abah...mama was admitted sebab mama dah lepas D.U...tapi ntah kenapa..bila sudah sampai hospital...kesakitan mama sudah hilang...berkali2 mama minum air selusuh mintak dipercepat dan dipermudahkan...tapi sedikit pun xberkesan...

mama malu yang amat...malu pada pesakit disitu yang datang kerana sakit...malu pada nurse yg hanya merawat orang sakit...malu pada sedara yang datang melawat kerana ingatkan mama sakit...malu pada abah yang ingatkan mama sudah sakit...hehe..

disebabkan itulah pada 19/6/06..mama mohon pada doc nak balik berehat dirumah walaupun amat berat utk doc melepaskan mama kerana mama sudah lepas D.U dan akan bersalin pada bila2 masa..tapi,mama berjanji bhw sekiranya mama betul2 rasa sakit mama akan terus datang hospital dan sekiranya melebihi tempoh 10 hari dari tarikh D.U mama akan serahkan diri di hospital untuk di induce kerana dibimbangkan ada komplikasi pada bb coz terlebih matang...


tik! tok! Tik tok!!...22/6/06..

kesakitan masih belum dirasai...abah sudah resah gelisah...hajat dihati abah mahu bersama mama disaat mama bertarung dengan kesakitan..merasai saat2 menjadi orang pertama melihat kelahiran anak sulungnya...merasai saat kali pertama mengazan/iqamatkan anaknya...TAPI abah terpaksa pulang ke Kuala lumpur kerana tugas...sudah lama abah mengambil cuti...abah jadi serba salah...

“abang pergilah,Insya Allah ayang xkan apa2..bila dah lahir nanti,abang baliklah”

dengan penuh kerelaan mama lepaskan abah pergi walaupun dihati hanya Tuhan yang tahu..dengan kucupan mesra abah meninggalkan mama sambil berpesan pada bb di dalam perut mama...

“jaga mama baik2 ye..keluar nanti,abah xsempat nk azankan..nanti chik ha atau ayoh do lah azankan yer”

abah terus berlalu pergi..

petang itu..kesakitan mula dirasai...kesakitan yang belum pernah dirasai sebelum ini...kesakitan yang amat sangat..kemudian hilang...kemudian datang lagi...

mama nekad utk ke hospital...tapi abah..perlu ke mama bgth abah disaat ini???...mungkin ditika itu abah sudah pun separuh jalan...

tidak!!...mama xkan bgth abah...kalau mama bgth abah,sudah pasti abah akan berpatah balik...macammana kalau mama xjadi lagi bersalin...kesian abah nanti..terbengkalai lagi kerja abah...

yup!! biarlah abah pergi..mama sanggup melahirkan anak abah tanpa abah disisi...mama yakin mama kuat...mama mampu tempuhi tanpa abah...semangat abah tetap ada dalam diri mama....

bila mama yakin yang abah sudah pun lebih dari separuh jalan...dan mama pasti yang abah tidak mungkin akan berpatah balik walaupun mengetahui mama sudah pun berada di hospital..mama call abah...bgth situasi mama...perasaan gementar mama semakin hilang bila dapat bercakap dgn abah...abahlah kekuatan mama disaat itu...dan malam itu mama ditemani oleh mok... “sesungguhnya mok juga telah banyak membantu mama ditika itu...terima kasih mok”

malam itu tiada lagi kesakitan yg dirasai macam petang tadi...mama terus usap perut mama

“baby!! Bila baby nak keluar ni..mama dah lama menunggu baby...mama sanggup hadapi semua kemungkinan...mama sanggup hadapi segala kesakitan..asalkan baby lahir dengan selamat..baby tolong mama yer..jangan sampai doc induce mama..kalau esok baby xlahir lagi..doc akan induce mama...mok kata kalau induce,mama akan sakit yang teramat sangat...baby tolong mama yer sayang”

mama terus berbisik pada perut mama..mudah-mudahan baby akan dengar...di setiap saat mama xlupa membaca quran..berzikir..agar dipermudahkan...mok yang menemani mama pun xlupa sembahyang hajat agar mama dipermudahkan segalanya...

sedang mama asyik mengelamun dibirai katil..tika itu menjelang pukul 11malam...mama terdengar suatu suara...ya!!! mama kenal suara itu..mama terus pandang di tingkap...Ya Allah!! Abang...kenapa abang balik???...disebabkan sudah malam,abah xdapat masuk menemui mama n mama pun xdapat keluar jumpa abah..mama hanya dapat bercakap dgn abah melalui tirai besi...tapi itu sudah cukup memadai bagi kami... abah kata abah xsanggup tinggalkan mama sorang2..abah mahu berada ditepi mama disaat itu..mahu menempuhi bersama segala kesakitan mama...thanks abang..walaupun abah sudah berada di kuala lipis dan hampir sampai ke kuala lumpur..abah sanggup berpatah balik demi mama....


23/06/06 (JUMAAT)

dikala azan subuh...kesakitan mula dirasai...kesakitan yang semakin kerap...sehingga mama sudah tidak mampu untuk duduk bg mengerjakan solat subuh...mok terus mengusap perut mama sambil membaca beberapa surah...

pukul 7a.m mama berjalan masuk ke labour room...bila nurse Tanya... “awak dah sakit sangat ke??” mama terus jawab “xde lah sakit sangat...tapi sakit tu semakin kerap” ..mama pun xtahu kenapa mama malu untuk berterus terang yg mama memang sudah sakit waktu itu “okey,awak rehat dulu kat katil belakang yer..nanti saya datang check”

pukul 8 mama rasa sakit yang amat..sakit yg xdapat digambarkan dengan kata2...mama rasa macam mama nak je cabut pinggang mama n letak kat tepi...biar sakit xterasa...tapi mana mungkin kan...mulut mama xhenti2 membaca n berzikir...

kesakitan dan kelaparan silih berganti coz mama sudah tidak dibenarkan makan dikala itu...nurse kata,kita xtahu samaada mama akan dioperate atau sebaliknya...so kalau kena operate mama dah xboleh makan...erm...ok!!

bila dicheck...nurse kata mama dijangka bersalin lebih kurang pukul 12tghr...sekarang baru mencecah pukul 8pg...Ya Allah...lambat lagi ker????

bersebelahan bilik mama kedengaran bunyi renggekan dari pesakit2 lain..Ya Allah!! Tabahkanlah hatiku..kuatkanlah mental dan fizikalku...terasa ingin dilontar jauh bunyi2 tangisan dari pesakit lain...

“nurse,bila husband saya boleh masuk?” “bila bukaan awak dah 8cm..sekarang baru 4cm...sabar yer..bila sampai masa nanti saya panggilkan” nurse2 kat situ melayan aku dengan baik sekali...

Pukul 8 berlalu...kini kesakitan yang dirasai xhenti2...ya Allah!! Lambatnya masa berlalu...bila nk pukul 12 ni...bila baby nk keluar ni..mama dah tak tahan ni...baby! tolong mama sayang...

Pukul 9.10 mama rayu nurse agar abah dibenarkan masuk...mama perlukan kekuatan dan semangat dari abah...maybe kerana kesiankan mama,nurse panggil abah masuk...kalau diikutkan,memang xdibenarkan lagi...thanks nurse...

9.15a.m abah masuk...mama lihat abah terkejut sangat tengok mama...abah kata mama pucat sesangat...abah terus gengam tangan mama...usap kepala mama...kucup dahi mama...membaca surah yg sepatutnya...ajar mama mengucap...abah takut yang amat tengok kondisi mama...dlm kesakitan mama sempat lemparkan senyuman buat abah...

Mama kuatkan hati agar tidak merintih kesakitan..mama xnak abah susah hati...mama xnak abah gelabah..mama ingin abah sentiasa disisi mama dan tenangkan mama...

9.30 mama suruh abah panggilkan nurse..mama rasa macam baby sudah nak keluar...bila nurse datang check...diaorang terkejut coz kepala baby sudah kelihatan..terus nurse2 buat preparation nk sambut baby...

Alhamdulillah...9.45a.m..dipagi Jumaat yang mulia.. lahirlah puteri impian mama dan abah...dengan berat 3.3kg..

Sambil gengam tangan mama Abah terus kucup dahi mama lalu membisik ketelinga mama “terima kasih sayang!! Kita dapat baby girl”...

Hah! Mama sedikit terkejut..sangkaan mama bayi yg mama kandung selama ni lelaki..tapi memang mama xnak buat ultrasound..coz nk buat suprise..n memang suprise pon..whatever pon..syukur kehadrat Ilahi diatas kurniaanMu ya Allah..ianya adalah ANUGERAH TERINDAH bagi kami...Alhamdulillah..Alhamdulillah...

Secara spontan nurse yg menyambut kelahiran baby bersuara “saya terkejut awak dah bersalin,kalau diikutkan saya check tadi, lambat lagi..maybe berkat kesabaran awak..xmenangis /xmerintih kesakitan..Allah pun mudahkan kerja awak” katanya sambil tersenyum...kami saling berpandangan dan tersenyum...

Akhirnya hasrat abah untuk mengiqamatkan sendiri anak pertamanya...berada disisi mama disaat getir itu...memberi semangat pada mama dan melihat sendiri keajaiban yang dikurniakan Tuhan...semuanya menjadi kenyataan...

Anugerah itu dinamakan NUR ASFA SOFEA...yang bermaksud “cahaya suci lagi menyucikan”.. semoga anak mama ini akan menjadi suatu cahaya yang suci bagi kami....cahaya yang akan menerangi perjalanan kami diakhirat kelak... Insya Allah...





NUR ASFA SOFEA..23/06/06..3.3KG






Dan sekarang...kakak sofae telah pun berumur...3tahun 9bulan..terima kasih ya Allah diatas ANUGERAH TERINDAH ini..akan kami didik kakak menjadi seorang muslimah yang solehah dan diberkati Allah dunia dan akhirat...Insya Allah....







bagi sesapa yang mempunyai pengalaman terindah menyambut kelahiran anak2 anda...jom r kite sama2 kongsi disini...

or juzz click pic dibawah ini...





Pada anda yang berminat nak join contest ini sila baca Terms & Conditions seperti yang disenaraikan di bawah:

1. Terbuka pada sumer warganegara Malaysia yg tinggal di Malaysia juga (kalau jauh mati aku nak bayaq setem post adiah pulak..) yg ada blog sendiri... setinggan blog owg tak bley arrr... (bukan susah pon bukak blog kan..kan...hehehe)

2. Anda LeLaKi atau PeReMPuAn..BoNDa tak kisah... tapi contestant mesti lar org yg dah punya anak... (sorry.. setakat nie buat yg dah jadik mak pak dulu lar eak.. buat yg single mingle nanti² biler angin nak bayaq zakat dtg lagi... korang bleh lar join.. okehhh! ;)

3. Anda dikehendaki membuat satu entry di blog masing² bertajuk "BoNDa's 1st Giveaway - Contest: Anugerah Terindah" menceritakan pengalaman dan perasaan anda menyambut cahaya mata pertama dlm erti kata lain... pengalaman ketika nak melahirkan anak.... ceritakan sumer detik² yg dilalui se-ReAL yg mungkin... (tolong jgn ciplak citer org lain atau mereka cerita yg tidak sebenarnya anda lalui) bagi yg lelaki laks pengalaman menyambut dan menyaksikan sendiri isteri anda melahirkan... boleh??

4. Anda juga dikehendaki menepek sekeping gambar anda bersama anak yg anda ceritakan kelahirannya itu... gambar newborn lagi baik..yg kat spital tu... (kat umah pon boleh.. asal ada.. ok)

5. Bukan Follower??! Ikhssss.. naper tak follow?? Anda boleh join.. BoNDa tak kisah pon anda follow tak follow.. terpulang.... tiada istilah paksaan di sinie... ;)

6. Tepek banner yang dah susah payah aku buat tue di atas dlm entry dan side bar anda...

7. Link back Entry anda dan Side Bar Banner ke Entry contest ini.. (no linked back secara otomatik penyertaan anda ditolak..)

8. Tinggalkan link entry yg dah siap dlm comment box entry ini juga... BoNDa tak der maser nak godek entry lain yg tak der kena mengena.. jgn salahkan BoNDa kalau entry korang terlepas pandang okehhh...

BoNDa ada satu hadiah setakat ini..(mungkin akan ada hadiah lain.. kot² ada yg nak sponsor.. sumbangan anda dialu²kan.. pls contact me thru email aidiena@gmail.com or YM: airisha_79 ;) bagi peserta yang berjaya menyentuh perasaan dan hati BoNDa dengan cerita dan pengalamannya melalui saat pertama kali bergelar ayah dan ibu..

Hadiah dia MISTERI... kwang..kwang...kwanggggg.... TUNGGU.... biler pemenang diumumkan kelak.... ohhh yerrr... pemenang akan diumumkan seminggu sesudah tarikh tutup contest ini... iaitu pada 1 April 2010... (ini bukan April Fool yer.. ini betul².. hehehe)...
So.... sudah fahammm... sila lah meng-Entri-kan Diri... kang ader plaks yg menang tanpa bertanding...huhu~

Saturday, February 20, 2010

demam...demam...



A


nak2 mama demam yea..alala cian nyer...

haaa!!! itulah,masa kat kg,nak lekat kat atas rumah seminit pon susah...

tutup pintu atas..keluar pintu bawah...tutup pintu bawah

keluar pintu belakang..bila sume pintu ditutup..mulalah menangis wat muka kecian...

Last2..nak xnak terpaksa lah mama lepaskan main kat laman rumah...

cian pulok lah kalau xbagi..yelah,jarang2 balik kg ni..nak juga mama tgk anak2 mama lepas bebas...

kalau kat rumah sendiri,jgn haraplah anak2 mama nk main kat luar...lagipun kat rumah sendiri mana ada laman macam umah mok kan....

Pasai tu lah jugak kakak selalu jerk ajak mama balik kg...

hari2 tanya bila mama cuti...coz kakak tahu hanya kalau mama cuti je kakak boleh balik kg...

bila time dah tiba...kakaklah orang yang paling hepi...

mulalah mulutnya xberenti 2 menyoal...

Mama dah cuti ke??

Kita nak balik umah mok doh ke???

Bila mama kompom kan...apa lagi...bersorak lah kakak...

yeaa...yea!!! nk balik umah mok ...

Nanti pia nok gi beli ngan pasha...ngan kak long...

Nanti pia nk salam ngan mok...

Nanti pia nk main ngan pasha..kak long...abg hakim...mastura...kak ya...muadz...

hemmm...macam2 lah dlm kepala tu dok planning...

Tapi bukan kakak je yang gembira bila time nk balik kg ni..mama pon teruja sebenarnya...hehe..yelah...sekali sekala boleh jumpa mok..adik beradik mama...adik beradik abah...dapat sembang2...jalan2 kat pasar borong...hemmm!!! best sesangat...

Bila petang2...boleh lepak2 kat laman...

dengan angin sepoi2 bahasa...bunyi ayam berkokok...burung menyanyi...kanak2 bermain riang...udara yang segar....ermm...susah lah nk digambarkan...hehe

Tapiiiii...bila dah balik kemaman..

Mulalah anak mama panas badan...hidung berair...batuk...cukup package lah...bila main xhengat punyer...hishhh!!!

Wateve pon...hopefully anak2 mama akan cepat sembuh...laen kali...kita balik kg lagi naaa....

Monday, February 15, 2010

suprise to mama...suprise to abah...

actually mama publishkan this story juz for anak2 mama...maybe suatu hari nanti anak2 mama akan tersenyum bila membaca this story...perhaps!!!


kisahnya berlaku pada 14/2/2010 (sehari sebelum besday abah)


sedang mama leka berborak dgn mok di ruang menonton dikampung,kedengaran enjin kereta abah memasuki ruang parking....


mama nampak abah tergesa2 masuk bilik...erm...nk solat kot,pikir mama...


mama teruskan perbualan dgn mok...beberapa minit kemudian abah keluar...


"abang dah makan"


"erm..dah"


"abang gi mana tadi"


"gi jumpa saing2 (kawan2).."


selang beberapa ketika...


"ayang! gi amik telefon abang dalam bilik,xigat tadi nk amik"



"erm..malas eh,wat gapo nyo..."


"gi lah amik sekejap..abg nk tepon ni"


"emmm...nk tepon sapo nyoh..malas eh..nanti r dulu"...mama rasa mcm malas sangat nak bangun,lagipun mama rasa xde benda yg important pon abah nak buat ngan hp tuh...


tapi abah tetap memujuk mama "gi r kejap"


disebabkan xnak menghampakan abah,dengan malasnya mama masuk ke bilik nk amik hp abah..


tetiba..mata mama terpaku pada satu benda...ya!! benda itu berada betul2 diatas katil....


benda itu jugalah yang membuatkan mama tersenyum...


benda itu jugaklah yang membuatkan hati mama berbunga riang...


benda itu jugaklah membuatkan mama rasa macam nak melompat riang....yeayyyy!!!



thanks abah!!! tq so much....



terus mama capai benda itu....


belek benda itu...


benda itulah yang mama idam2kan....



dan benda itu adalah....












hehe...cantik tak???


cantik kan!!!


pandai abah pilih...



terus mama amik handbag n purse itu keluar...


pergi dekat abah...abah menguntum senyum...



rupa2 nyer,abah dok lama2 kat dalam bilik tadi coz abah nak tukar kan segala benda yang ada didalam handbag n purse mama kedalam yang baru...nak suprisekan mama...hehe..


memang mama suprise sesangat...


"cantik tak?" tanya abah...


"cantik sesangat...pandai abg pilih...terima kasih"


"jenuh gok abg dok milih tadi...banyok sangat...rambang mata2...abis sume orang abang tanya..yg mana comel"


rupa2 nyer...habis sume orang abah tanya pendapat termasuk jurujual,kakak2 n makcik2...


sehinggakan ada seorang kakak tu tanya..nak bagi kat siapa ni...bila abah kata nak bagi kat isteri ..terus kakak n makcik tu tolong sama pilihkan yang mana lebih cantik...


hehe...


sporting sungguh dorang nih...


and ada gak sorang kakak tu tanya..nak bagi sempena valentine ke???


ada ker valentine..kitaorang xsambut tau valentine tu...xbaikkk..itu adat orang yahudi...


tapi bila abah kata nak bagi hadiah sempena besday abah esok nyer..mama rasa mesti sume orang pelik...besday abah,patut nyer mama yg bagi hadiah...tp sebaliknya..abah yg bagi kat mama...hehe...best kan jadi mama...


n thanks jugak pada sesapa yang tolong abah carikan beg yg terbaik utk mama...termasuk jugak pada kawan abah yang sudah cuak kerana lama menunggu abah memilih..hehe...



SUPRISE abah memang menjadi....



so,bila difikirkan...abah dah buat suprise tuk mama..xkan mama xde suprise pon tuk abah sempena besday abah nanti...


erm camana erk....itulah massalahnya bila asik berkepit je kesana kemari..nak beli hadiah pon dah xsuprise...alih2 satu benda pon mama xbeli lagi...



kakak sofea ingat tak malam tu abah beria sangat nak buat jamuan makan pulut durian kat umah mok long a.k.a k.nik kat bunut payong...sebabnya sebelum tu abah dah buat kat umah mok,so xfair lah kalau abah xbuat ngan femili sebelah abah pulok...


so,petang tu on d way ke rumah mok long,kakak nk duk seat depan..mama terpaksa beralah n duduk belakang ngan bb talhah...


dalam pada itu mama asik berfikir..camana nk wat suprise kat abah ni...


tupp!!!


yes...mama got an idea... terus mama msg kat cik lah...

nk tpn takut pecah rahsia..

antara msg mama berbunyi ;

"kak,nk mtk tolong kak ni..igt nak buat suprise besday party k ahm mlm ni..boleh tak kalau kak tlg beli kek n kalau xnyusahkan kak nak mtk tlg kak belikan baju sekali..tu pun kalu xnyusahkan kak lah"


tetiba cik lah tepon..ayyar..camana mama nak jawab ni..takutkan pecah rahsia...

so bila cik lah tanya..mama juz cakap...ikutlah....ikutlah....ikutlah...n gelak2...

pastu abah cam curious je..then abah tanya..siapa...

kebetulan sblm tu nik tpn...so mama jawab nik yg tpn,tanya anak dia....

beberapa minit kemudian..cik lah tpn lagi...nak tanya saiz baju...

mama juz cakap mama atas keta lg ni....so cik lah mesti faham punyer..

tp cik lah kata..cakap gini,kalau saiz m kata "mama" n kalau saiz L kata "lawa" sambil gelak2...

tapi kalau mama kata camtu..mesti abah tanya,apa kehal nyer citer pasal mama or lawa ni...so mama decide nk msg jer...tapi abah cam curious semacam je...mama terus tukar topik..hehe..



malam tu projek abah nak makan doyan menjadi kenyataan jugak setelah keliling bandar mencari doyan..hehe..

mama abah tinggalkan umah mok long dulu sementara mencari doyan...so misi mama hampir menjadi...

nasib baik cik lah sampai awal dari abah n mama terus sembunyikan kek dalam peti...

tetiba je masa balik dari beli doyan,abah bukak peti...

cik lah n mama saling berpandangan...kami berbalas senyum...ayyak!!!! jgnlah abang bukak kotak kek tu..

tapi mama pun xtahu kenapa abah mcm xnampak je kek tu disitu..xde perasaan nak tanya pon kek sapa ke...bukak kotak kek tu ker...hiks!!


masa nak mulakan majlis,mama terus pi amik kek n bawa keluar...


terus abah tanya... "eh!! ada kek...kek sapa ni"

mama terus bukak....abah tersenyum lebar...


Sooo...hari itu...suprise mama n abah memang real lah....

Thanks pada sume yang menjayakan projek suprise meng" suprise" ini...


tima kacih banyak2 juga pada Cik Lah...tanpa Cik Lah,suprise mama xkan menjdi....




erm...yumm2









proses memotong kek...


kek bersama pulut doyan....



abah bersama hadiah yg xsempat berbalut..kui3x
nk suprise punyer pasaiii


abah "menerai" baju baru..






inilah peneraju utama mama..cik lah


menjamu selera...


bergambo kenangan bersama hadiah ituuu



kek yg telah diratah...



HAPPY BIRTHDAY ABAH!!! SEMOGA PANJANG UMUR...MURAH REZEKI...SAYANG AYANG SELALU...MMMUAHSSSS

WITH LOVE; AYANG


Sunday, February 7, 2010

booww..linggg....


Tuppp!!!

Lepas jerk abe sin balik dari umah petang rabu tu,n menyatakan bila nk buat tournament bowling ...my hub mula berfikir... udah lama dia menunggu saat ini..melepas gian pada si bola itu..hehe

tanpa berfikir panjang terus jerk dia send msg to all my femili kat kemaman... antara msg nyer berbunyi “Salam. Satu tournament bowling inter-family Che Fatimah caw.Terengganu akan diadakan d Mesra Mall. Tarikh dan syarat2 akan diberitahu kelak”

Setelah mendapat reply yg agak memberangsangkan...my hub mula excited....

Antara msg2 yg diterima:

kak: Wow!! X sabo wase

mah:Nk buat hari apa? esok ptg la cz lusa ore nk kena antar shuhada kt Kuantan

abe sin:Ptg ni kena berlatih dgn buah nyior kote dulu


hari khamis tu, my hub mula ligat berpikir...start planning....yuran penyertaan RM25 sefemili n hadiah disediakan...

yup!!! tournament akan diadakan mlm jumaat..diatas kelapangan semua pihak..

hari khamis tu gak kami pi beli hadiah...

tapiiii...disebabkan xbooking awal...tempat xleh nk book..soo...mlm jumaat tu,kami hanya berserah jelah..kalau ada rezki,leh main..kalau tak...hehe...

Petang Jumaat tu...our plan pom bermula...my femili n abe sin nyer femili berangkat lepas asar...pi berkelah kat pantai kemasik doluu...

Kak ros masak mee goreng n kami sediakan sandwich...ermmm...so deleces....
















malam tu kami teruskan our mission.... ke Mesra Mall


lepas di book mlm tu..kami adalah penunggu ke-5 dalam list..ayyak!!! camana ni???

orang kat ctu..punye ler ramai..hari minggu katakan...tp xpe...kami sabar menunggu...


tiap kali dengar announcement..mesti pi check kt kaunter..tapi xjugak sampai giliran...n still lagi xberubah dlm list..erm..BUT..tanpa disangka2 kul 8.45p.m..my hub call kata dah sampai giliran..terkejut gak..aiiii,cepat pulak...

rupa2 nyer,org kat kaunter tu bg dulu coz dia kecian tgk...ntah beberapa kali pi jenguk kaunter...hehe..kite xpotong barisan tau!!! orang dah bagi...


So,our tournament pom bermula...

antara gambar2 yang sempat di 'pukul' pada malam bersejarah tersebut...









sume excited bermain...ye lah...kebanyakkannya dah lama xmaen,n ada sesetengahnya sentuh pom xpenah benda alah itu..kui3x..sowiii ye pada yg terasa...

tapi tanpa disangka2...diantara ramai2...cik ngah ini menjuarai bg kaum hawa...n my hub pula mendahului bg pihak adam....Wah3....syiokkkkk....

dalam game kedua bagi pihak adam....para peserta semakin ghairah memungut mata....strike demi strike dilakukan....hish...juara 1st game dah cuak dah....adakah beliau akan dipotong....?oh tidak....

sehebat mana pun semangat juang yang ditunjukkan peserta lain...tinggi lagi semangat dan skill juara kita tadi....di'strike'nya pin boling tu beberapa kali...terus luntur segala cabaran dari para pencabar lainnya....hehehe...ter'over' plak...

kami telah meninggalkan pasangan lain dengan berapa mata abang???...ekeke...

tapi semangat kesukanan tetap membara dikalangan para peserta...hinggakan ada yang mintak tambah game...tak puas hati plak main satu game....baru dapat feel katanya....hehehehe


xper2....jangan isau...kami masih lagi menunggu cabaran yang seterusnya...

Apa yang penting kami enjoy sangat malam tue....


Setelah mata dikira secara keseluruhan...dan telah diaudit oleh Che Saniah....disaksikan oleh peserta2 lain....



Dengan ini diumumkan pemenang tempat ke......EMPAT.....yeaaaaaaa!!!!





pasangan Che Saniah & Halim Anuar.....

xper kak..cuba lagi lain kali yerk...











Seterusnya tempat ketiga dimenangi oleh pasangan.....




Karimah & Sukiman.....yehaaaa!!!!!
keep it up.....








Seterusnya...diumumkan tempat kedua.... jatuh kepada pasangan....




Raja Hussin & Rosmini.....yehuuuu!!!!







Jeng..jeng...jeng....tibalah ke acara kemuncak....


diumumkan pemenang PERTAMA...bagi Kejohanan Bowling Inter-Femili Che Fatimah Cawangan Terengganu...dimenangi olehhhh.......







Pasangan Suhaili & Khasiah....yabedabeduuuuuuuu!!!!!!!


Tok rok nak akat nih...berat...beraaaat!!hehehehe




Pose istimewa dari pemenang.....hehe





itu dia...peserta2 yg menunjukkan kedudukan masing2..muahaha





Pasangan yang mendapat tempat 'GUSUT'....xper kak...trening...treniiiiing....!!!!!



Buat pasangan Mah..sowiii...xsempat nk snap gambar femili...


lepas maen,once again,kami lepak2 kat pantai kemasik...makan2 makanan ptg tadi yg masih lagi berbaki...giliran anak2 plak maen taman....








and disebabkan kami yang membeli hadiah tersebut..so sume xtahu apa yang kami menangi...

hehe..

kalau tahu diri sendirik yg akan menang..mesti beli yg lagi besar...wahaha



So sesapa yg nk tahu..apa yg kami menangi...juz roll down


v
v
v
v
v
v
v
v
v










aik..xde lagi...turun lagi










v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




turun lagi...dan lagi..hehe..saspen nyer


















ini dia...




Smoga jumpa lagi next nyer tournament...Kejohanan Peringkat Malaysia akan diadakan di KB Mall....Cik Sue n the gang yang akan set-up...so...see ya in KB Mall...

from...JUARA MENUNGGU

p/s: mintak2 la hadiah no 1 peringkat KB Mall lagi besar...peti ais pun ok dah hehehehe...

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin