Unique Frenz

Tuesday, May 22, 2012

Birthday | Anniversary | Exam | TV | Kerja | :)

dh lama xmerobek...xmengabdi citer dlm ni...

banyak benda yg berlaku...


hemm...

start hari ni la...pastu citer ke belakang..

-hari ni... 23/5-

hari lahir ibu saya...

saya sayang mak saya mcm awk syg mak awk

tapi sy xkol lg ibu saya...

sbb intention sy nk anak2 sy wish dulu...baru saya..

cucu kesayangan katakan... ;)

saya doa...

ibu saya panjang umur...
-agar beliau dpt terus beribadat kpdNYA-agar beliau dpt mengumpul pahala sebanyak mungkin-bg peluang utk saya peluk ibu saya lagi-cium ibu-membalas jasa ibu-menggembirakan hati ibu

saya doa..

ibu saya dirahmati...diberkati...dibawah lindunganNya selalu...

saya doa...

ibu saya bahagia dunia dan akhirat...

saya doa...

saya dapat bawa ibu saya ke mekah...InsyaAllah

saya doa..

semoga doa2 sy kat atas dimakbulkan

AMIN


*

-Semalam- 1Rejab-

Ulangtahun perkahwinan kami yg ke 7tahun....dlm kalendar Islam...

saya sayang suami saya...dialah kekasih saya dulu...kini...dan mohon kpd Allah selamanya...

saya doa...

semoga ikatan perkahwinan kami kekal hingga ke syurga...


saya doa...

semoga kami bahagia juga hingga ke syurga....

saya doa...

kami akan sentiasa saling faham memahami...akan sentiasa saling cinta menyintai...saling bantu membantu...saling berkongsi suka dan duka...

*ini bini saya...jgn kacau bini saya ye...haha


saya doa...

suami saya akan selalu meredhai saya dan menerima segala kekurangan saya seadanya...

saya doa...

kami akan dapat mendidik anak2 kami menjadi anak2 yg soleh dan solehah...
anak2 yg dapat membantu kami di akhirat nanti...

saya doa...

kami dimurahkan rezeki dan dapat share rezeki kami dgn mereka yg memerlukan...

saya doa...

semoga semua doa2 saya diatas dimakbulkan...

Amin..




So semalam...kami keluar celebrate kt secret recipe...

citer kt kakak yg mama n abah nk sambut ulangtahun perkahwinan kami..

tapi soalan demi soalan ditanya...


"doh! bila mama nk kawin dgn abah"

"mama...kita ajak la org2 ramai mari masa mama kawin"

"best nyer mama nk kawin"

"mama nk kawin ngan abah err...nk gewe ngan abah err"

hishh...tapaham rupanya...berkali2 mama explain...

hemmm.... alahai ;)

*

mgu ni...

kakak n eby exam...

mama xtahu nk buat exercise apa kt eby...

kakak boleh la mama ajar + -

eby ni nombor pun still tertukar...

last2 mama biarkan je...

xtahu la camana...

tgk la nanti...

hehe...

*

last saturday..

abah masuk tibi...program Gen21 TVAlHijrah

mama...opkos la eksited..haha
tp xleh kongsi dgn abah sbb abah otw ke KL..

so eksited ngan anak2 je...
setiap kali muka abah ada...mama nk rakam..
and setiap kali mama nk rakam...setiap kali tu la eby dok kiss abah...bertempek di tepi tibi kt muka abah..hehe
gambar ehsan dr peminat kufi abg ;)

*

dan berbalik kpd skrg ni...

mama tengah serabut...mcm2 ada dlm kepala ni..
tp xpe...ianya hanya melibatkan kerja...

juga mama doa...

segala masalah ini akan berakhir...dan semoga apa yg mama buat akan berjalan dgn lancar...

InsyaAllah

-Alhamdulillah ala kulli hal-

*SENYUMSELEBARLEBARNYA


Wednesday, May 9, 2012

Abah masuk TV al Hijrah...wowowo

Alhamdulillah...
Last month...abah captured by Majalah Rezeki..
Now..rezeki abah utk masuk tibi plak..

Rancangan Gen 21 terbitan TV Al Hijrah...

ni la kira2 nya 1st time abah akan keluar di kaca telebisen...wow...cam retiss u..

Tp Alhamdulillah...abah keluar bukan atas dasar inginkan glamer...tp atas dasar ingin mengembangkan seni islam yg semakin di telan zaman...

mama so proud of u abah sebab usaha abah utk mengembangkan seni khat ini telah menampakkan hasil..

mama rasa...kalau arwah ayah abg masih ada...dia juga turut bangga...
at least ada juga keturunannya menyambung legasinya dlm penulisan khat...

walaupun pd awalnya...ramai yg xnampak akan usaha abah ini akan menampakkan hasil..
tapi...abah xputus asa...abah teruskan...
dan sbg isteri...mama xputus2 memberikan galakan..semangat..dan doa buat abah utk terus berjaya... *senyum

~,~


abah kata...penat gler shooting...

hehe...tu baru sikit...camana la org berlakon kan? 
:)
1st scene tu...dorang shoot camana abah mengajar org buat kufi...
yg tu pun ambil masa berapa jam doh..
nk suruh pengacara Loo Jo Yee mahir dulu...baru senang dia nk buat liputan...


Alhamdulillah...pelajar UPM banyak membantu shooting ni..
lepas tu sesi temuramah abah...
citer sikit sebanyak pasal karier abah...pasal kufi dan seangkatan dgnnya...
semuanya berjalan lancar...
mama: mode xsabar nk tgk abah kuar tibi..
*elleh..padahal hari2 dop ngadap muka abah kan...hahaha...layannnnn



Thursday, May 3, 2012

Rajuk...ehh...rojak...eh..apa2 la

Ptg ni nk balik kg..

Xsabar...

1st-sbb rindu kat mek...adik..n semua kt kg


2nd-dpt khabar ayah kakak ipar yg meninggal bulan lepas, meninggal mlm tadi- Al Fatihah



3rd- jumpa client



.
.

skrg tgh menunggu abah balik dr kuantan..

abah kena settle sume keje dia...

hantar semua tempahan...

.
.
.
mama punyer keje dh settle...

so...skrg tgh free...

so...start jalankan tugas sbg PA abah...

check semua msg/PM/Email?komen2...

sambil2 survey kedai utk disewakan di area bangi...or kajang.. or Shah Alam..

... tapi ...

xjumpa yg berkenan pun...

xberkenan dgn bajet pun ye jugak...hehe

.
.
(okeyy!! citer kat atas xde point pun...kelaut...haha)


..nway...

v
v
v

sbb sudi singgah

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin