Unique Frenz

Thursday, October 22, 2015

Kisah abang Talhah..Patah Tangan (Part 1)

~Assalamualaikum~

Kisah dah lama tersadai...,baru hari ni mama berkesempatan nk coretkan kat sini utk abang... untuk abg ingat.. abg selami..betapa kasihnya abah mama kat abang...


29/7/2015 (Rabu)

Mama balik dari opis..seperti biasa..rehat kejap sblm masuk dapur siapkan mkn malam..dlm kul 6.30pm...mama dengar beberapa budak2 bg salam.. dlm hati mama,budak2 nk dtg raya ke..sbb xpernah budak2 ni dtg rumah..suh abah jenguk luar...

Tiba2 abah jerit, Ya Allah..mama!! cepat siap,kita pi spital.. mama terus gegas bgn dgn berdebar jenguk ruang tamu..abah dh ampu tgn abang yg terkulai..darah keluar dari siku..
Xpikir apa dah,mama terus pakai tudung, kerah kakak adik naik keta terus ke spital...
Atas keta mama cuba ampu sedaya mungkin tgn abg xbg gegar sgt..abang dah merengek2 menahan sakit... tiada daya mama nk tlg hanya suh abang ngaji n zikir bg kurangkan sakit...dlm hati mama Allah je yg tahu,luluhnya hati tgk keadaan abg...

Smp spital kemaman, terus masuk emergency..dan doc terus bg ubat tahan sakit...






















Dah boleh buat peace lah tu sbb tgn dh xrasa sakit.. :) lepas balut seme..tolak ke bilik X-Ray nk tgk tahap kecederaan..patah ke tak...





















Bila tgk result..doc kata mmg confirm patah tahap serius jugak sbb tgn abang patah dan lari dr kedudukan dan tercucuk isi..sbb tu kuar darah dari kulit..kategori broken wound ke apa tah istilah nyer...mama dengar pun..alahai anak...

Lepas dh dapat keputusan x-ray..mama terpaksa tunggu abg dlm emergency tu sementara doc pakar turun n bg arahan nk buat apa seterusnya..
Bayangkanlah dr kul 7.30..mama menunggu abg sambil berdiri sampailah dekat kul 9 baru doc pakar datang..abg masa tu dh terlelap mayb kesan ubat..mama yg masa tu tengah peknen bb 5bulan...rasa lenguh sgt pinggang..nak duduk takut abg jatuh..sbb katil dlm wad emergency tu jenis katil kecik n tinggi..risau takut abg tergolek ke apa..so,paling tak mama duk kejap..then selebihnya mmg duk tgk n jaga abg..sambil baca2 n usap kepala abg...

Paling mama xsmp hati tgk darah still keluar..tp still xdapat buat rawatan selagi doc pakar xtgk..mama request nk bawak ke spital swasta pun xdapat selagi kebenaran doc pakar xde...

Bila doc pakar turun..mama rasa lega sikit...doc kata abg kena emergency operate sebab tgn abg berdarah,takut ada efection kalu dibiarkan... doc bg kebenaran utk bawak ke spital swasta..tp nasib xmenyebelahi abg sbb bila kol spital,seme penuh..xboleh masuk...

So mama abah ambik keputusan masukkan abg ke wad kemaman jugak sbb tgn abg xboleh dibiarkan lama... xpe lah abg..apa2 utk kebaikan abg..mama redha je..mlm tu abg kena puasa sbb pg esok dh kena operate... mama ambik keputusan jaga abg kt wad malam tu..

.................................................................................................



Dalam wad...baju abg terpaksa dipotong sbb dipenuhi darah...abg masih bertahan dgn ubat tahan sakit..setiap 4jam nurse masukkan ubat..


......................................................................................................................

Pagi esok, abah ambil alih jaga abang n follow abg sblm masuk OT..sbb mama rasa xkuat nk tgk abg masuk bilik OT tu..huhu

Cerita selanjutnya, melalui gmb je la ye...


Abg yg cuak sblm pembedahan... :)






Selepas keluar dr bilik bedah.. abg menangis sbb pening n lapar.. mayb kesan ubat masih ada...


Abg lps operation... 
Alhamdulillah operation abg berjalan dgn lancar.. dan abg boleh mkn n minum kira2 4 jam lps operation.. mata bengkak kesan ubat


Xray lps pembedahan... Alhamdulillah tulang abg dh elok masuknya...syukur sgt2..

Peneman abg di spital.. suka mintak makanan ni...
...........................................................................................................

Hari ke 4 di spital...abg belum dibenarkan discharge..sebab nk habiskan antibiotik..so mama abah gilir2 jaga abg di spital...bosan yg amat..huhu



Nak hilangkan boring abg...mama turun belikan komik utk abg baca..kesian abg..xde kawan..pesakit depan silih berganti..



satu2 nya kawan abg yg tinggal..tu pun adik tu dh nk kuar ptg tu..abg ikut jek dia jalan situ sini...gi main atas katil dia..pi tgk tv dekat nurse..



Bila kwn dh discharge..abg melanguk tgk cleaner buat keje..kesian sgt mama tgk abang..



puas jalan2 dlm wad...abg tido...

Hari ke 4...Sabtu
Kesemua katil di area abg dh kosong... org silih berganti.. tp seme dh balik.. mama dh xde kwn borak2


Hari ke 4.. 
Kami Seludup abg keluar ke taman... sbb kesian abg boring sgt duk dlm wad.. ;)

..............................................................................................

Abang hanya dibenarkan keluar wad pd hari ke -6... Alhamdulillah...kisah bagaimana besi abang dicabut ..penjagaan abg selepas pulang ke rumah..nanti mama citer lain entry yek..perut mama dh xlarat nk duk atas kerusi nk ngadap komputer lama2.. sbb time citer ni di up..mama dh nk masuk 8 bulan dah... abg pun dh sihat n aktif terlebih dah... :)

till jmp lagi... daaa.....

Tuesday, June 16, 2015

Disebalik....Kakak 9, Abang 7, Adik 2...

~Assalamualaikum~

Dah lama xbersiaran..dh makin susut cerita anak2 mama utk dijadikan kenangan...mesti kakak tertanya2..nape dh lama xde kisah kakak,abang,dan adik izz... (mayb masa baca entry ni, kakak dah besar, tengah ingat balik cerita kakak n adik2 masa kecik :')

Ok..sbb xnk biarkan kenangan anak2 mama ditelan masa...mama cuba utk coretkan seringkas mungkin..buat tatapan anak2 mama tersayang... (sori,sbb time ni mama masih lagi mabuk kepayan dgn bb dlm perut)

Dimulakan dgn kakak Sofea...

Di usia kakak 9 tahun...kakak dh mula tunjuk minat memasak.. makanan peberet kakak,lempeng ;) macam2 lempeng kakak cipta..lempeng nutella,lempeng pisang n mangga ala krabi...lempeng butter...
Masak nasi dan kupas bawang,dah jadi tugas harian kakak..setakat ni,kakak boleh la masak sayur air,goreng ikan,ayam...yg santan2,mama xgalakkn lagi..slow2 ye..

Kalau bab kemas rumah,kakak mmg fail..mmg anak abah la kakak ni..peel sebijik abah.masuk dapur ok..tp kalau bab ngemas,kena mama pot pet dulu... :')
Katil selimut,xpernah berkemas,kalau mama xsuruh..kain baju sekolah,sokmo letak merata...

Dan peel kakak sejak dr kecik..xnak kalah...kalau gaduh dgn abg...sama2 sakit pun xbenti lagi...aduss..pening mama...harapnya bila dah besar,kakak dh reti nk kawal emosi dan belajar untuk mengalah ikut keadaan...ye kakak!!

Dari segi pelajaran...mama pun xfaham..kdg2 kakak ok je..seme subjek dapat A je..tp kadang2, seme dapat B je...yg pasti kakak ni careless..koya je banyak ni..

Mama xsabar nk tunggu kakak besar,boleh jadi fren mama...tempat mama kongsi cerita...harapnya kakak sudi jadi kawan mama bila besar nanti... InsyaAllah...


Abg Talhah plak...

Abg diusia 7 tahun...budak laki kang...peel dia lain sket..nak main je kejenya... solat n ngaji kena berkejar suruh sokmo...tapi kalo bab mama mintak tlg..lagi cepat dr kakak..tp tgk mood jgk la...

Bab belajar..abg ni cepat pick up..keje rumah xperlu ngadap mama nk buat..kalau xfaham baru dia tanya..dan skali mama ajar,dia dh boleh buat sendiri...dlm peksa..so far,ok..walau mlm nk peksa baru mama kejar suh baca buku...selebihnya nk main je...

Manja xbleh hilang lagi...walaupun nampak je gedebe.. :')
Nanti mama nak abg jadi imam kita sekeluarga suatu hari nanti dan boleh lead adik2 jd mukmin yg soleh... (yasin tu,dh lama xhafal,dh lupa la agaknya tu)

And Lastly...Adik (Izz)..di usia 2 tahun

Mayb lepas ni title adik dh xde...bg laluan kt bb baru plak..
Dr kecik,paling senang nk jaga..xbanyak peel..tp sejak dua menjak ni...peel izz dh lain macam sket..dh pandai nk merajuk lebih2...nk suh mama bg perhatian jek kat dia...tp aksi yg macam2...tetap mencuit hati mama...kelako jugak izz ni..hihi

Skrg dlm proses nk wean off...mayb antara sebab izz buat perangai..xsedia nk lepas lagi kot...
Tapi mama dh syukur sgt sbb izz dh start minum botol..so,lega sket hati mama nk lepaskan...slow2 ye adik...
Permulaan izz minum botol,masa cuti balik kg minggu lepas...bila mama cuba botol uwais,bg kat adik..adik boleh abihkan smp 7oz..mama kaget ekceli...sbb selama ni,kalau dh abih 2oz pun mama dh tepuk tgn...So,mama buat 2x kali percubaan,guna botol yg sama...Alhamdulillah adik minum dgn jayanya...tp bila mama try tukar ke puting lain...adik xminum... okeh...mama dh jumpa puncanya...botol n puting mempengaruhi..esoknya terus mama abah pi beli botol n puting yg sama... walau agak mahal sket..botol n puting je dah RM60.. tp xkisah la..asal adik minum susu,udah lah... (mama kata mahal sbb kakak n abg dulu xpernah beli botol melebihi 10 hinggit tau..hihi)

-gmb ihsan google-

Skrg ni adik dh xboleh teman mama pi keje..sbb kena layan dia lebih dr mama boleh buat keje..so,skrg ni adik kena jaga rumah dgn abah...harapnya bila dapat bb nanti,adik dh boleh bg kerjasama kat mama utk sama2 jaga adik (dgn kata lain,xkacau bb)

Lasttttt...penutup cerita...mama belanja gmb anak2 sayang mama...

Kakak dan abg dh jd mcm dayang senandung dah..penangan main sukan.. :')







Monday, May 11, 2015

First Time Dapat Hadiah Hari Ibu ...dari kakak

~Assalamualaikum~
 
Dua hari lepas, Hari Ibu... Selamat Hari Ibu untuk ibu-ibu yg semuanya awesome..
Sebelum sambutan hari ibu..mama dah nampak kakak bertungkus lumus siapkan kad untuk mama..bila mama lalu je kat tempat kakak...kakak malu2 sambil sembunyikan apa yg kakak sedang buat.. u r so sweet...nk suprisekan mama eyh... :)

Tiba Hari Ibu..abah bawak kita2 jalan2 Pantai Teluk Chempedak..sebab abah nampak mama terjelepek letih xbermaya...so nk segarkan angin mama....sambil lepaskan hajat mama ngidam nk mkn kfc...

Mlm tu lps solat maghrib, kakak ajak mama pi cari hadiah sempena hari ibu..dekat tgn kakak ada RM4 hasil kakak kumpul duit..mama senyum je dgn karenah kakak...pusing2 kakak cari hadiah yg sama nilai dgn duit yg kakak ada utk bg kat mama... tp kat teluk chempedak tu kebanyakkan nya barang mainan je la... yg ada gelang2 manik...kakak tny mama,nak tak kalau kakak belikan mama gelang... mama tergelak.. kakak kata kakak nk carikan mama kerongsang since mama xde kerongsang,asyik hilang je,tapi xde la plak kerongsang kat situ...last2 mama ikut kakak pi cari then terjumpa cincin dgn harga RM5... mama kata mama nak cincin ni...terus kakak pi mintak seringgit lg kat abah nk cukupkan duit..lepas tu beria pilih cincin yg mama padan..lepas beli kakak bersorak riang sambil pakaikan mama cincin... mama terharu sgt sebenarnya...kakak dah cukup besar untuk menghargai mama... Alhamdulillah...

Balik je rumah mlm tu..terus kakak bagi kad yg kakak buat...bila mama baca "Mama,kakak minta maaf kalau kakak ada buat salah. Kakak Sayang Mama. Kakak akan doa mama panjang umur" mama terus peluk n kiss kakak... walau kakak kata kakak xreti nak tulis apa..tapi mama tahu apa yg kakak tulis tu,ikhlas dari hati kakak... *nangis,kakak telah buat mama terharu...



Terima kasih kakak... Mama sayang kakak selamanya...

Monday, May 4, 2015

Gifted from Allah once again.. Thank you Allah

~Assalamualaikum~

Yeah..mama nk dpt bb lagi..Allah..terharu sgt..walau ini anak yg ke 4..tp eksaited mcm baru nk dapat anak pertama...still sama...macam pestime dapat tahu mama peknenkan kakak,abg,dan adik izz :')

Kali ni..mmg niat mama nak dapat bb 2016 lps izz lahir 2013..sbb planning asal mama abah nak mengerjakan umrah dulu akhir tahun 2015...tapi planning Allah adalah yg terbaik kan.. So niat nk pi umrah terpaksa mama abah tangguh sbb kalau kira bulan 12 ni mama dah 7bulan lebih kurang..

Mmg mama abah xde makan ubat perancang pun sejak dr kakak lahir..xpernah kenal apa itu femily planning..bagi mama,Allah dah plan yg terbaik..so terima je bila Allah nk bg... :)

So,lps ni..kiranya,diary anak2 mama akan bertambah lagi seorang...tapi xtahu la setakat mana kerajinan mama akan bertahan... :')

Mmg betul org kata..makin berusia kita..makin lemah tubuh kita utk nk bawak bb dlm perut ni..huhu...dan peknen kali ni mmg mama penat yakmat...early pregnancy..dh rasa sebu perut..angin2...walaupun xpernah muntah..tp dapat rasa la sedikit penat...berbeza peknen waktu muda...mmg masa tu kuat masih kuat..relak je turun naik train smp 9 bulan...

Xbanyak yg mama dapat cerita coz mama pun xsure bb dlm perut ni berapa minggu lagi...xscan pun lagi..cuma mama harap bb n mama sama2 sihat...Amin...

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah

Thursday, April 30, 2015

First entry on 2015

~Assalamualaikum~

First entry utk tahun ni ... taip delete taip delete..dah xreti nak mulakan..errr...(nak nangis rasa sbb skill berblog dh xde)

So..utk dapatkan mood balik...terus tukar template baru...adjust situ sini..tgk yg lama rasa serabut nya otak...

walaupun xpuas hati sgt pun lagi...so far..keserabutan tu dh hilang...dah tua2 ni..eh...makin meningkat usia ni...rasa nk tgk yg simple2 je...warna soft2 je...kan...

Byk nak cerita ekceli...InsyaAllah esok start entry cerita terbaru...until then...doa moga semangat utk abadikan cerita anak2 kat sini xkan terus pudar... :)

Tuesday, December 23, 2014

Small Vacation kami at d end of year 2014

~Assalamualaikum~

Dah lama xberupdate cerita anak2 mama...
Dah byk yg xtercerita...
My bad!! ;(

Ni pun quick entry... sblm balik kerja...
Bila dh lama xbercerita...xde idea...otak beku...xtahu nk mulakan camana...ayat cam bosan...taip delete...taip delete...
Last2...lantak je la...

..........................


Mulakan cerita paling latest la...pasal small vacation kami...cuti sekolah ni xde plan mana2 pun... bajet mama abah lari....wuuu...lari selaju2 lajunya...berdesuppp...hihi

Paling tak pun...balik kg..tempat yg paling "damai dan tenang"... anak2 pun xsabar n hepi bila dengar balik kg....walau xde bajet... alah,Allah dh aturkan semuanya... cantik...Abah doa..kami sama2 doa... "Ya Allah! kami nak sgt balik kg..nk jumpa mek...cukupkanlah Ya Allah"...tanpa dirancang kami dapat balik kg tanpa halangan...Allah permudahkan...see!!
boleh hadir majlis pertunangan anak sedara tersayang dan juga boleh melawat kakak ipar yg diuji sakit dihospital... sambil2 ziarah femili arwah ayoh ngoh... Alhamdulillah...



Caption pic: Mok-mok sedara yg havoc.. hepi sgt bila dapat kumpul semua... Psstt!! psstt!! yg sebelah sy tudung cakelat tu,kakak yg sulung..beza 10 tahun...tp mcm xde beza kan... orang ini yg tua ke..kakak yg awet muda...ahha

4 hari dikampung..bertolak ke KL...time abah mama settlekan keje plak...otw..tanpa dirancang juga..kami naik bukit fraser...semata2 nk hepikan anak2... ni 2nd time kami jejak kat sana...dgn cuaca skrg ni...suhu kat sana boleh dikatakan sejuk la jugak.. 20 darjah cel.(xmo..xmo compare dgn korea hokkey) .. nama lg bajet ciput kan...naik sini pun dh kira orait tengkiu la khenn...hihi



kali ni kami stay kat Puncak Inn..normal rate RM250 utk femily suite..tapi ntah nape kami dapat RM150 *terpikir jgk,ke tempat ni berhantu,sbb tu dia bg murah...bhahaha... (ok...jgn wat citer naa)..actually xsangka pun dapat stay situ.. xberharap sgt ada lg yg murah2 sbb time cuti sekolah kan..lagipun kami juz walk in customer...Rezeki.. Alhamdulillah...


Caption pic:Pemandangan dari dalam bilik..Cantik kan...mmg purpose nk ambik bilik dekat kawasan mercu tanda ni..senang memalam nk kuar jln2 situ...

lepas check in..bawak anak2 main playground...suka sgt dak kecik tu..seme benda dia nk panjat..nk naik..nasib la abah rajin melayan...

   




.............................Malam..........................

waktu utk jalan2 ambik angin..sambil ber"photoshoot"... Gambar femili lengkap xde sbb malu nk kenen2 mintak tlg orang..hihi


Caption pic: First time kami jejak kat sini...mama peknenkan IzzRizqy 9 bulan..now budak yg dalam perut tu dh keluar..dh besar dah pun,1tahun 10 bulan...


"Ayang!! best kan duk sini..sejuk..suatu hari nanti kita beli rumah sini nok??" "beli lah abg"jwb dgn selamba.. mhawaha...sempat lg berangan laki aku ni.. tp xpe..berangan xsalah ;)






Caption pic: Seme nk abah dukung..sibbaik mama tukang snap..kalau tak..mama request yg sama...haha


Caption pic: Mama nk berselpie pun xsenang...ada pengacau rosakkan gambar...nah!! jom kita sama2 rosakkan gambar...hihi


Caption pic: xambik gambar kat sini xsah..nama lg mercu tanda fraser hill..haruslah ada dlm gambar kan...



............................................Lepas check out...............................

Kami pusing2 lg skali..main apa yg ada kat situ..tp terkilan coz hajat anak2 nk naik kuda xkesampaian..tutup... (kuda ponat bokali..hihi)

 
hajat dihati..nk naik la benda alah ni dgn abah..fefeling lomantik kan... sambil melihat ikan dlm air..sambil bercengkerama... tp sedar diri...anak berderet hoi...haha....
Sesapa yg nk dtg sini...Fee utk naik benda ni RM8/boat


 
Caption pic: sbb xcukup ketinggian..bb izz xlulus naik benda ni...naik atas darat pun kira ok la dik kan.. :)


Caption pic: bergolek2 kakak naik bola air ni...mmg feberet kakak naik bola air ni..
Fee: RM15/Ball... nk masuk 2 orang pun boleh dlm tu..


Bila semua dah puas hati...terus gerak kl...masa utk abah keje....attend seminar usahawan..



Caption pic: Abah dlm astro awani... masa attending seminar,gmb ihsan org ramai...kami pun xtahu..hihi


.........................................Di KL...................................

Tanpa dirancang jugak...kami diajak utk ber "small holiday" ke Gold Coast Morib Sepang...oleh my 2 kakak ipar, k.da n kak syamillah... sewa sebuah apartment kat sana...bersesak sesak la kami dlm apartment tu 3 femili...hihi...tp sbb abah je pihak lelaki yg follow..so mama bebas jugak la stay kt situ walau bersesak sesak...xperlu nk proper bertudung bagai :)

Anak2 bila dapat berenang..melompat...gelongsor..dlm air...hepi xyah ckp la...yg kecik izz rizqy tu pun melalak meraung bila ajak balik...hihi...

#Sewa Apartment 3 bilik : RM650 (including 5 free tickets..n 5 person for breakfast)
#Tiket Main air : RM35 (dewasa) RM20 (kanak2) - rasanya harga ni available utk cuti sekolah je kot sbb rate biasa murah RM5

 


Mlm nye..kami bersteamboat di Steamboat Malaya... Alhamdulillah dpt harga kasih sayang..eh!! harga kawan2 sbb tokey tu kawan baik kak syamillah...anak2 mmg hepi la...kononnya dpt main masak2...yg real punyer...ulang alik ulang alik duk ambik brg nk masak...mmg puas hati la bawak dorang ni...dr kul 8.30 duk situ smp la kul 11.30 mlm...masak makan..masak makan...yg mak mak ni dh pancit n surrender awal2...selebihnya borak2 dgn tokey kedai... (...big boh kufi apa lagi...sempat jgk masuk jarum..cucuk2...hihi...Alhamdulillah sangkut jugak biz kufi dgn tokey kedai utk hotel dia yg bakal dibuka nanti).. utk sesapa yg nk try steamboat kat sana...harga bg kanak2 RM18 dan dewasa RM28... macam2 makanan lg yg ada selain steamboat...ada kuih muih..berbagai pengat..goreng2..eskrem..abc..dan kebanyakkan nya makanan kelate...#dah tokeynya orang kelate...hihi... (tiba2 teringat kesedapan pengat ubinya ...slurpp)


Overall... itu je la small vacation kami yg xdirancang...xlari jauh pun dr bumi kelate..kl..kemaman...haha...watever pun Alhamdulillah...ada jugak utk dirakan dlm kepala ni dan anak2 buat kenangan...InsyaAllah..ada rezeki mama abah...kita pi ober d sea plak... bila... tgu janji Allah...kita plan pun kalau Allah xbg...xjd jugak kan...doa biar murah rezeki mama abah ye anak2...

.......Skrg menghadap musim banjir di kemaman..................moga semuanya dilindungi Allah..... Amin....


HINGGA JUMPA LAGI NEXT ENTRY YG XTAHU BILA.... ;)




Saturday, August 9, 2014

9th Anniversary..1st candle light dinner

~Assalamualaikum~
9.15p.m 050805 "Aku terima nikahnya Khasiah Binti Hanapi dengan mas kahwinnya sebanyak yang tersebut"... Sah??? sah!! Sah?? Sah!!... Alhamdulillah... :)

Tu 9 tahun yang lalu lah..dan kiranya hari ni..6/8/05... 9 tahun yg lalu...Kami tengah malu2 posing depan kameraman..layan tetamu... tgk asben kat tepi pun rasa panas muka..malu kan...he...he

Pejam celik..dah 3 orang dh hasilnya.. pelengkap hidup kami..Alhamdulillah.. :)

9Tahun kahwin...kata org..dah nk akhir fasa kedua perkahwinan... keadaan dh makin stabil..dh lebih kenal hati budi pasangan.. yer..kami dh melepasi tahap itu..suka duka tawa tangis..setakat ni..kami kongsi sama2... bab kenal hati budi tu..InsyaAllah..dh cukup kenal kot..hihi..

Tahun ni..anniversary kami masih lg jatuh dlm suasana riang ria raya..so, xde nk celebrate kt mana2... asben ada sagest nk pi pulau...tp mcm emmm...mood raya lg la...haha...

So...planning si isteri ni..nk wat seprise..tp nk lain dr yg sblm2 ni..

Jenuh jgk duk pikir sebenarnya ��

Tapi tetiba dtg idea... teng!! Suprise candle light dinner... yer..dh lama mengidam nk buat ni...

Planning asal..nk book hotel n pakat2 dgn pihak hotel nk wat suprise candle light dinner... tp anok2 plok pk nk letak kt mana.. �� lagipun tarikhnya tengah2 hari mgu...anak2 skolah..

So..senang citer... create sendiri2.. buat kt rumah sendiri2... set!!

5/8/14... pagi tu..gegas kt kedai bwh opis...cari alat2... lilin..deco..gelas..then kejar2 cari kek... mmg purpose beli kek yg slice2 sbb sng nk selinap bawak balik rumah..heee...

Part one...berjaya!! Tgu mlm plak...
Mlm tu kami keluar celebrate kt pappardelle dulu... beria mama xnk pi kt secret recipe...hihi..

11Mlm...aturkn semua ank2 tido... Done!!
then puas duk cari alasan nk suh asben keluar rumah dulu jmp kwn2 sementara mama nk set up tempat..hihi..
Akhirnya asben keluar jgk sbb nk amik brg dgn kwn dia.. Yes!!!...
terus siapkn meja...keluarkn kek..potong buah2... psg lilin.. aturkn kad ucapan... Done!!! ��

Next!! Cari alasan nk suh asben balik sblm lilin mencair..��

Terus kol..suh balik cpt..create alasan..takut..errkk

Nk pasang lagu romantik..xsempat nk cari..so..just pasang radio sinar.. haha..


Hasilnya...

Alhamdulillah..berjalan sebagaimana plan..simple..bajet..romantik?? Xde la sgt... gitu2 je..��

Doa kami...moga kasih dan jodoh kami hingga syurga... Amin..

P/s: tahun dpn dh 10 tahun..teringin nk pakai baju pengantin balik..duduk di pelamin..photoshoot byk2... hah!! Berangan..haha... See yaaa...

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin