Unique Frenz

Wednesday, April 9, 2014

Trip ke Sabah- Femili Day Karya Kufi (Part 2)

~Assalamualaikum~

Dah baca part 1 kan..hee..ni nk sambung Part 2 plak...harapnya dak kecik Izz Rizqy tido dengan lena la ye,xnak la bersambung sampai part 3 plak.. ;)

Rewind sket... Lepas balik dari Kota Belud masing2 cari katil...badan dah penat sgt2 dah..kena caj tenaga utk esok plak...

Hari keempat..
Kononnya pagi2 lagi nak bertolak pi Pulau..tapi,tau tau la kan bila ramai ni...sorang baru siapkan anak..sorang baru bangun..sorang baru nk masak...punya la adik n femili rushing balik dari Kota Belud ingatkan kami nk bertolak awal pagi...hihi... pagi xpagi..dalam kul 11 jugak la rasanya keluar rumah...
Untuk ke pulau ni,mek decide xnak ikut sebab nak rehatkan badan... So,mmg xde la gmb mek kt pulau..

Dari apartment ke jeti..xjauh mana pun..dlm 10 minit rasanya.. 
Kat jeti,masing2 beli topi la..spek mata la..payung la.. Abah robek jugak la dlm 60hinggit, tu pun beli topi abah n abg..spek mata kakak n abg... kemahen penjual tu pegang rege yer..ish!!
Dok ding dong ding dong kat jeti tu...dlm kul 12 jugak la kami naik bot nk ke pulau.. org lain ramai dah yg balik...kami baru nk pi..hihi..lantak la kan..

Sblm naik bot...masing2 dgn topi dan payung nyer...xkalah!!! haha

Tapi hari tu..mmg panas yg amat sebenarnya... tapi xpe la..bukan selalu pun pi pulau kan... tinted pun tinted la...haha..
Sbb zul, merangkap tourist guide kami decide nk pi Pulau Manukan..kami yg xtau apa2 ni...ikut kan aje la...Untuk kos sewa bot dan peralatan nanti kedian cite yer..rangkum skali senang... ;)
Perjalanan ke Pulau Manukan ambil masa dlm 15 minit jugak...syiok!!! rasa percikan air dan angin yg bukan sepoi2 bahasa lagi la... 
Abg bergaya dgn spek barunya.. ;) 
20hinggit tu..tp xdang smp brape hari je..lesap ntah kemana...hemmm...

Sampai sana..cari tempat yg sesuai...tukar persalinan...terus masing2 gedebuss dlm air... si kecik Izz kemain suka main air...xnak naik..tp mama cari tempat2 yg teduh la utk adik main air...yg ada bayang2 pokok..bawah jeti...xde la panas sgt kan...

Tapi,abah sedikit terkilan dtg kt Pulau Manukan ni... sebabnya aim abah nk snorkeling tgk ikan2 n coral yg cantik...tapi kan...kebanyakkan coral mcm dh pupus...ikan2 pun xbanyak...yg ada pun tinggal yg xcantik je...huhu..
See!!! 
tinggal sejenis ikan ni je yg nk munculkan diri..so,xpayahla berangan nk tgk ikan warna warni..cantik2 cam dlm netgeo tu yer kalo dtg sini..hihi..
Ni pun nasib zul bg idea suh letakkan roti2 dlm botol air..kat dalam air tu picit la sikit2..hasilnya berduyun duyun la ikan datang nk makan.. bernas jugak idea zul ni.. :) 
sampai seme org pelik nape byk je ikan muncul dekat2 kami..cepat cedok idea!!! tapi pi cari pulau yg best2 sket!!!

steady je main air yer...

My sil..awal2 tu je takut..lama2..hemmm..kemain apungkan badan bergerak situ sini. ;)

Abg jgk yg berani..tgk!! dh pandai bergerak situ sini guna life jacket tu je..bukan pandai berenang pun..kiki ..sambil pegang makanan ikan plak tu..kejap je abah ajar...terus boleh bergerak sendiri...mama pun belum tentu..
Kakak, masih xkonpiden...nak kena pegang2 org dulu baru berani nk gi tempat dalam...sbb tu kakak byk habiskan masa dia main pasir je.. ;)

.
.

Kami duk sana smp kul 4.30ptg..tapi masa tu mcm dah petang..dah teduh.. best la kalo main masa tu...tp sbb bot last kul 5pm..so mcna pun mmg kena balik la..Solat pun tak lg..kul 6.30 dh nk maghrib dah..jangan lalai plak ye...main,main jugak...solat jangan lupa!!! tiang ugama!!!



masing2...Muka penat!!! kakak siap tertido lg atas bot tu sementara nk smp jeti..kiki
.
.
.

Malam tu...sebab dah penat..kami rehat kat dalam bilik je...Tapi esoknya,femili adik n anak sedara termasuk mek,dah nk fly balik kg...masing2 kene masuk keje hari rabu... so,dorang keluar beli barang2 kenangan nk wak balik kg...
Kami punyer aktiviti...rehat n Zzzzzzzzzz...

.
.
.


Hari Kelima...
Tinggal 3 femili je yang tinggal... So, kami decide duk satu aptment je...SAVE bajet!!
Tengahari tu...sesi buat lawatan lagi...kuar pi melawat rumah terbalik dekat Tamparuli
Jarak dari KK ke tempat tu ada la lebih kurang 30-40minit...jauh jugak la..
.
.
.
Tiket masuk RM10 dewasa RM5 kanak2...
kena tunggu turn ye sblm masuk...sbb dia xnk bg crowded kt dalam tu...
Sblm masuk tu siap ada sesi penerangan dr gadis sabah ;)

.
.

Katanya...mengikut cerita dongeng,rumah itu diduduki oleh sepasang suami isteri bersama anaqnya yg naqal berumur 9tahun..oleh kerana kenaqalannya..rumah tersebut telah disumpah sehingga terbaliq... hihi..
*sampai sudah abg xpercaya...kiki...

Lets enjoy d piccas...
(pantang larang...dilarang sama sekali mengambil gambar di dalam rumah!!!.. tapi cam gatal2 je tgn nk amik...hihi)


panas wes!! demi kenangan...redah jer dgn muka berkerut..


Ni kat luar rumah..khas utk sesapa nk ambik gambar..hihi

wops kakak...jgn jatuh dlm mangkuk tandas tu sudah...


Errrrrrkkkk

.
.
.

Balik dari Tamparuli..
Kami terus serbu kedai mutiara...
Yang paling glemer kat sana... Kedai Jamilah


gmb ihsan eyriqazz.com

berjam2 kami abiskan masa kt dalam tu...sibukla membilang berapa org kakak..kakak ipar...anak2 sedara...
cincin..gelang tangan..rantai.. mabuk2!!! semua nk capai rasa..
Sesapa yg sempat kami jumpa masa balik tu..dapatlah hasilnya...yg xjumpa kami..xde rezeki anda.. :)

Balik bilik..bb Izz dah terbongkang tido..
penat ikut mama soping...huhu...


But izz sgt behave sepanjang mama duk soping...duduk je dlm sarang kangaru tu smp tertido...luv u la
.
.
.

Malam tu..keluar lagi...pi Pasar Malam plak...org kata kat sini brg2 ada yg lagi murah banding dgn psar filifin...tapi kena pandai tawar menawar la...
Org kata dtg sabah,xsah kalo xmkn lobster kan..sbb kat sini la nk merasa lobster murah2..so,mlm tu lps penat soping moping..kami pi ler try mkn lobster n kerapu bakar bersebelahan pasar filifin tu..
Harga lobster sekor RM80 dan kerapu RM20..siap masak!!.
Alhamdulillah...kenyang!!

.
.
.

Hari Keenam...
Pagi...sesi masak2 segala udang..ikan...makan2...
lps tu,kami sempat lagi sambung soping mana yg tercicir nk beli...balik bilik dlm kul 1..
Tapi nk dijadikan cerita...janji dgn tuan rumah nk check out lambat sbb flight kami kul 6.30ptg..
Tiba2..kul 1.30 dtg la housekeeper nk kemas rumah...katanya ada org nk masuk rumah dan org tu dah ada menunggu kat bawah...
Mama mcm "errrrr"

Okeh!! bg masa 10 minit nk kemas brg2...lepas tu terus suh dia masuk kemas mana yg patut...
Bayangkan..dgn dapur yg berkecah hasil masak memasak..
Sambil dia kemas...sambil kami kemas barang...sambil dia tukar cadar...sambil mama mandikan anak2...huhu...belum sempat housekeeper kemaskan rumah...penyewa baru dah masuk...memang kelam kabut...hahahaha...

.
.
.

Siap kemas barang...sume beg2 letak kat luar...masing2 termenung..tengah pikir nk letak kt mana barang2 kami yg dh mcm xnak balik tu...haha..
Yg jadi problem nyer..keta avanza je tinggal...yg lain dah surrender..So,dgn kapasiti brg2...org2...xmuat derr nk sumbat dlm avanza tu...masing2 tersengih kat luar dok pikir..hihi..
Tp Alhamdulillah..dgn muka kami yg kesian tu..tuan rumah dgn rela hati sanggup tumpangkan beg2 kami yg gedabak tu kat rumah dia sementara menunggu kami naik flight ptg nanti...so,kami boleh kuar jln2 dgn gumbira hatinya...Terima Kasih tuan rumah yer... ;)

.
.
.

Alhamdulillah perjalanan balik kami berjalan dgn lancar (malas la nk citer pasal kelam kabut kt airport lg..dh penat kelam kabut dkt aprtment tadi...mwahaha)

Rasa nk ending story dgn rasa bahagia n hepi gitu...



Overall... mmg puas hati dtg sabah!!!...
InsyaAllah...ada rezeki...kami dtg lagi .....

Tunggu Izz dtg lg yer Sabah!!!!

Wassalam....

Friday, April 4, 2014

Trip ke Sabah- Femili Day Karya Kufi (Part 1)

~Assalamualaikum~
Hye uols!!! *lambai2 tangan... (ni dh nape ber hai bagai ni..haha)

Sebenarnya nk citer pasal cuti2 malaysia...
tp mak xreti nk jd tripadvisor nih.. just simple story boleh la..sbg kenangan ;)

Kali ni destinasi cuti2 kami kt sabah.. Yeayeayea!!!

Photo: Yeay!!! Kami dibawa terbang #cuti2malaysia #sabah #femilidaykaryakufi #Izzrizqy #1tahun1bulan

akhirnya setelah sekian lama dah verangan nk naik kenderaan yg boleh terbang tu..baru kali ni tertunai...hihi..yer,kami sefemili mmg jakun lagi...haha

.
.
.

Coti coti kami kali ni disertai oleh 5 pasangan..opkos yg dh berkahwin...yg xkawin,awal2 lg kena rejek..haha...
4org bb yg kesemuanya keluaran 2013 ...mcm janji2 plak yer... ;)
2org kanak2... (kakak sofea dan abg talhah)
termasuklah kakak ipar sulong dan ibu tersayang terpilih untuk menyertai femili day kami mewakili warga emas.. :)
*terkejut mek nk ikut sbb mmg susah tau nk ajak mek gi mana2...hihi..mmg bertuah

So...+- kesemuanya dlm 18 orang...meriah meriah!!!!

.
.
.
Oh ye!!! Trip kami kali ni ditaja sepenuhnya oleh Karya Kufi sempena femili day warga Karya Kufi...
Tq banyak2 ye tokey...moga murah rezeki..
lenkali boleh buat femili day kat obese plak..heeee.. InsyaAllah
.
.
Start cuti sekolah...bermulalah perjalanan kami ke sabah selama 6hari 5 malam..
Kami bertolak dr kemaman hari Khamis..
Ada yg  fly dr KB..
So..kami gather2 dulu kt KL n fly sama2 dr LCCT pagi Jumaat tu..


Alhamdulillah..perjalanan kami semua berjalan lancar...

Utk kami 4 beranak..mulanya abah amik 15kg bagasi..tp bila nampak beg tu..err..hrus lebih..so,abah tambah lg 20kg... baik tambah online sbb kalau dh kat kaunter..caj berganda2 mahal...errr..Air Asia je ye.. ;)

.
.
.
Hari Pertama...
Stay kt KK...kami menginap dekat Api2...So,kami sewa 2 apartment
1 apartment ada 3bilik...rumah mmg selesa..luas n full aircond...siap ada kelengkapan memasak..(bonus la kt situ,kan sabah terkenal dgn seafood yg mmg super murah...wajib la beli dan masak sdiri segar2..tak gitu!!!)
 access nk kemana2 pun dekat..
bawah tu Mc D...dpn tu centre point..tempat2 mkn pun byk kt dlm centre point tu..
Pasar Mlm...pasar filipin, kedai2 yg jual mutiara..semua dekat2..boleh jln kaki je dr apartment tu...jimat minyak dan masa...xperlu cari parking sbb situ mmg susah nk cari parking..

Kami smp sana dlm kul 1p.m..
Check in rumah...rehat2...dan petang tu jalan2 dekat Tanjung Aru..
First time tgk sunset depan mata...
Dari sblm terbenam..hinggalah hilang macam ditelan laut...cantik sgt!!!


us..fefeling romantika...ececey :)


santik kan kan...

Hari Kedua...
Kami check out utk ke Kundasang
Oh ya!! sblm terlupa..kat sana..kami sewa sebuah avanza dan sebuah Urvan untuk jalan2..
Selesa la utk kami yg ramai..

Urvan ni boleh muat ramai penumpang..tp nasib la sesapa yg kena duk kt kerusi kecik tu..hihi

nissan urvan

.
.
.

Sebelum sampai kt Kundasang...kami singgah kat Pekan Nabalu

Photo: Kalau kakak n abg koheh..mama sokmo bg comparison mama dgn su..tgk!! Mama mana ado baloh dgn su...mama syg su.. *hakikatnya masa kecik su lah mangsa buli mama...haha..  #femilidaykaryakufi  #PekanNabalu #sabah #2014 #sistas



Kat situ banyak brg2 souvenir yg dijual..
Boleh la sesapa nk menjamu mata... ;)
Buah nenas kt situ..mmg manis gler.. kecur dh ayaq liur teringat kemanisan nenas itu..hihi..


Lebih kurang 3 jam...sampai la kat Kundasang...fuhss...
Kat sana,kami check in dekat Mount Kinabalu Heritage & Spa..



Seriyes view kat situ cantik sgt..


mengintai dari tirai kamar...






Tapi.. bg yg bawa warga emas...amat xdigalakkan tuk stay kat sini...sbb tangga nk sampai kt bilik tu...fuhs!! org muda pun boleh lap peluh..




Sblm smp part daki2 tangga tu..kena lalu jambatan gantung ni dulu...
sape yg gayat..nasib!! ;)




*tiba2 kesian kt mek teringat mek pulun sedaya upaya nk smp kt atas...huhu..ampun mek..bilik kat bawah dah full...terpaksaaaaaa....


Sepanjang naik dan turun mama pegang erat tangan dan lengan mek..bg semangat kat mek..suh mek naik slow2..rehat dulu kalo penat...tapi mek kuat semangat...abah nk dukung mek naik,mek xnak..hihi..malu eaaa mek :)


Tapi sebenarnya..kalau jenis yg gayat nk naik jambatan gantung..boleh je naik ikut jalan bukit ni..So,masa nk turun,mama bawak mek turun jalan ni..dekat sikit sebenarnya..
.
.
.

Lepas check in...turun balik menuju kat Ranau...Jalan2 cari makan dan solat..
Usai solat..kami menuju ke Tagal "sungai Moroli", Kampung Luanti, Ranau Sabah. Tempat ni terkenal dengan SPA ikan... Yuran masuk kat situ RM5 untuk pengunjung luar..kanak2 RM2...


adik mama yg ikut serta dengan femilinya...

First time rendam kaki dlm air yg dipenuhi ikan2...geliiiii...seyes...hihi
sblm masuk tu..beli makanan siap2...baru lah ikan2 dtg kerumun kat kaki..
Abg talhah xusah cakap la...teruja gler...siap berkejar kejaran plak dgn ikan tu...lencun habis..heee
sesapa yg ada kurap ke..gatal2 ke...elok la rendam kaki kt dalam tu...biar ikan2 tu gigit...hihi..
Tapi xlama pun kami dibenarkan duk dlm tu...dalam 15 minit jer sbb ramai yg menunggu giliran nk masuk..
So,kalau dtg sabah nanti,masukkan tempat ni tempat yg wajib dilawati eyh... ;)




Balik dari tempat tu...kami naik dekat teh sabah...satu jalan je dgn tempat ikan tadi..
Tapi jalan nak sampai kt atas tu....ya ampunnn...bayangkanlah...sepanjang jalan naik dan turun...mulut ni xhenti2 dok bebel..panas je hati... xleh buat jalan elok2 eyh..dah tahu tempat ni tempat kunjungan org ramai..
View teh dia pun xcantik la dibandingkan dgn kameron...gondol je nampak..
Yang jadi panas hati tu bukan apa...mek yg xtahan sangat...kesian kt mek...orang berumur ni biasalah..kalu jalan gedegung gedegang gitu...urat yg xsakit pun boleh sakit...alaa...senang citer,kalo nk beli teh sabah,carik kt kedai la..belambak je jual rasa...hihi...dahhhh jatuh ke satu bintang rate kat situ... ;)

Lepas tu..terus balik bilik...masing2 cari katil...
Mlm tu masing2 enjoy d moment kt kundasang...sangat sejuk hokey...walau tanpa
kipas..ekon mmg tak la...tapi tido berbaju sejuk...berselimutkan comforter..masih lagi gigil...Ok!! bayangkan


keadaan malam yg berkabus...

Bilik mama bersebelahan dengan bilik mek dan bilik kami boleh access dari dalam..so, mlm tu mmg kami sengaja xtutup pintu antara satu sama lain..mama boleh jenguk mek sokmo..sapu ubat2 panas bg mek selesa dan jenguk mek dulu sblm tido pastikan mek dah tido dgn selesa...

Sesapa yg dtg dgn anak ramai2..elok amik bilik berdekatan cenggini..

.
.
.

bergambar sblm check out..chillllllll

kalau yg bawak anak kecik..kena pantau sokmo ye anak2 tu..sbb kt rumah ni tinggi atas bukit..


Kami....


Berdua..dengan tokey ;)






Hari Ketiga..
Lepas check out...kami ke Farm Diaries..
Ni salah satu tempat yg kira wajib jugak la utk dilawati...
Kat situ tiket dalam RM4 seorang kalau xsilap...
Apa yg ada kt dalam tu:-
Mula2 kami masuk kat tempat jualan2..sume benda berasaskan tenusu ada kat situ..
Susu segar opkos...eskrem..dadih..
cenderahati pun ada..
dan kat dalam bangunan tu jugak la kita boleh tgk cara susu diperah fresh dari kantungnya...live lagik..hihi..
tapi dia ada time la utk proses tu..masa kami pi tu lambat lg masa utk proses tu..so,just tgk melalui tibi je la bagaimana prosesnya...

mek tgh tengok lembu yg menunggu giliran utk diperah susu..

Siap makan2..minum2...beli apa yg patut...kuar posing2...






then jangan lupa melawat anak2 kambing kt kandang..
Kat situ...budak2 mesti syok..sebab dapat rasa susukan anak2 kambing tu dgn botol..
bagi anak2 kambing makan rumput..
dan semestinya ada bayaran dikenakan bg setiap botol susu dan seikat rumput tu..

*dorang ni mmg sengaja xbg mkn ke kt anak2 kambing tu..sbb masing2 mcm pelahap gile nk susu n makan...sampaikan sempat lagik dingap dan ditariknya baju abah tika abah sibuk nk snap gmb abg..hihi


.
.

Dah abih pusing2 kat situ...kami keluar pi kaki gunung Kinabalu...
Sebenarnya ada dua pintu masuk untuk pendakian..satu melalui timpohan dan satu melalui mesilau..
Sbb kami dah dekat dgn area mesilau..so,kami pi mersilau dulu..



Xde menda pun kat situ...juz tempat org bersiap2 nk daki gunung..
Otw tu..saje je stop tepi jalan..main celup2 kaki air anak sungai...
sejuknya tahap celup dlm air batu..hemm..betul!!!
Celup kejap je dh rasa kebas kaki.. :)


lepas tu..terus ke timpohan..
sume rasa ralat sgt sbb sampai je kat sana..kabus tebal..so,xdapat bergambar berlatarbelakangkan gunung kinabalu...huhu..xde rezeki..

*sebenarnya dh xde hati nk bergambar kt mesilau tu..sebabnya sedih tgk mek yg penat sgt..cian mek..


.
.

Mlm tu..otw balik Kota Kinabalu..kami sempat singgah kat Kota Belud,rumah mak angkat adik ipar..
Kemahin femili dorang jamu kitaorang...dgn ketam nyer..udang besar...ikan besar...ayam...
masing2 dgn perut yg lapar..apalagi..melantak la...hihi..






Mmg baik teramat la tuan rumah...tapi kami mintak maaf sbb xdapat penuhi undangan tuan rumah bermalam kt situ... malu eyh,kami ramai..dh jamu kami mlm tu pun dh cukup Alhamdulillah...
lenkali ye...

*tapi sbb xnk menghampakan harapan tuan rumah...adik ipar n femili je stay situ termasuk mek... ;)

Perut dah penuh...Badan dah penat...Kami meneruskan perjalanan balik ke Kota Kinabalu.. check in balik dekat Apartment yg sama..terus ZZzzzzzz..
.
.
.


*utk hari berikutnya...next entry la ye... Byk lagi nk citer ni.. So..STAY TUNE...daaaa...

Sunday, March 16, 2014

SEDIH... :'(

~Assalamualaikum semua~

Sedih..
Sedih sgt dengan isu semasa..
Sedih dgn MH370
Sedih dgn kepercayaan karut tahyul tok moh
Sedih dgn segala bencana...kemarau-kebakaran hutan-jerebu
Sedih dgn kematian dlm kehinaan...

Allahuakhbar... Innalillah... Kembalilah kepada Allah...
Sesungguhnya kita telah berada di akhir zaman... 
Macam2 petunjuk Allah berikan...tapi masih ada yg leka... Sedih...
Masih ada yg melakukan kemungkaran...  Sedih...
Masih ada yg bongkak meninggi diri...   Sedih...
Masih ada yg tamak mengejar kenikmatan dunia...pangkat..  Sedih...
Masih ada yg meringgankan solat..   Sedih...
Masih ada yg mendedahkan aurat..   Sedih...

Astarghfirullah...Kembalilah sebelum terlambat.. pintu taubat sentiasa terbuka buat hamba2 nya..
Ya Allah,matikanlah kami,keluarga kami,saudara2 kami,guru2 kami,sahabat handai kami juga muslimin dan muslimat dalan HUSNUL KHOTIMAH... AMIN YA RABBAL ALAMIN

Tuesday, March 11, 2014

1st Birthday Party Izz Rizqy Az Zubair

~Assalamualaikum~

Entry yg dah lama tertangguh...baru sempat nk update.. ;)

..............................................................................................................................................................
Sebelum tu... Pray hard for MH370.. Rancangan Allah adalah yg terbaik..hanya doa yg dapat dipanjatkan moga apa yg terjadi akan terungkai..InsyaAllah... :'(
...............................................................................................................................................................

19Feb 2013-19 Feb 2014.
Izz Rizqy Az Zubair genap  1 Tahun..... tak tahu nk kata hepi ke...sedih ke.. yang pasti..bila adik dah besar...adik dah start cari kawan..dah start nak main2 sendiri.. dah nak explore sdiri2...means,adik dh xnk dipeluk2...digomol2..dicium2...tapi mama tetap hepi sbb adik membesar dengan sihat dan cerdas...

...

1st Besday party bb Izz..agak happening sikit...sbb mama punya masa nk plan... kalau kakak n abg dulu mama keje dgn org..so,xbyk masa nk pikir.. ;).. tapi meriah tetap meriah jugak tau kakak n abang...

Ikutnya kan..dh lama mama plan nk buat besday party kt kedai Kufi Store abah ..Tapi tu la...plan sorang2...haha...nk bgtau abah..risau takut abah xsetuju... tp bila dh dekat dgn tarikh..ada la mama bg hint2 kt abah.. hemm.. ada ke patut..abah buat xlayan...haha... tp xkisah je..xputus semangat org kata..
dlm kepala mcm2 nk buat dah...candy buffet la..kids corner la...nk hias2 kedai la...nk ajak kwn2 la...tp tau la kan...plan sorang2...haha..

Dua minggu sblm tarikh besday adik...mama cari tarikh sesuai... tgk jadual abah...yg agak free 15/2/2014... yup!!! tarikh besday abah... *besday abah,tp plan nk sambut besday bb izz.. Boleh??? ;)

5hari sblm tarikh tu..masih xdapat approval dr abah..hihi...tp kali ni mama buat kuasa veto...nak xnak..nk buat jugak...haha.. 
... abah??? nk kata ya pun tak...nk kata tidak pun xjugak...sbb mama dah xbg choice tuk abah pilih... MESTI!!!! haha
*alaaa....bab ni je..jgn judge mama queen control ye.. :)

...

Tapi sebenarnya...abah ikut je.. hehe..bab ni mama suka..sbb abah xsusah pun nak pujuk.. cakap ala2 manja..gosok sikit2..cair ar... ;)

...

So,Ptg Rabu kami dah bertolak dr kemaman...sbb nk buat preparation kt kedai sblm sambutan tu.. gara2 besday adik...kakak n abang terpaksa ponteng sekolah khamis tu.. heeee.. ampun ya nak!!!

...

Bila tgk keadaan kedai..errr...xtahu nak kemas camner..xtahu nk sentuh yg mana dulu.. camni la kalo xde staff pompuan..huhu


Terus bincang dgn abah..nk makeover kedai..
hari tu jgk abah tempah meja baru..makeover dinding..cat pagar depan...beli kapet..kemas mana yg patut.. fuhs!! lap peluh




Si kecik tgh observe tu..

Dalam masa 2 hari..wajah kedai dah bertukar...dan hasilnya...







Tapi full view dari luar xsempat plak nk snap...apapun..mama dan abah sangat puas hati dgn hasilnya... berabih jugaklah duit kedai...hihi...

Dan 2hari tu jugaklah kami sibuk ke situ ke sini...beli peralatan nk buat majlis..pinggan gelas...makanan ringan...makanan berat kami tempah je..

Dan impian mama nk bercandy buffet..akhirnya terlaksana...hihi...walaupun simple..tetap puashati...tadaaa




Close up sikit apa yg ada kat atas tu...



Ok..sesapa yg nk tempah..sila PM...hahaha... #ok tipu!!!

Dan antara projek yg juga mama telah berjaya laksanakan adalah...prop utk ambik gambar... ;)



gigih tau nak buat benda alah ni...siap google dlm tenet lagi nk ambik gambar tu..edit satu2.. #nak guna PS xpandai..ok!! jgn gelak...


-Bunting ni plak projek last minute abah...setelah digesa oleh mama...hihi...mama suka hasilnya... ;) tq abah..lap u la..

Dan projek last minute kami adalah...cari kek bday boy..org dah dtg nk sambut..tp kek xsampai2...hihi...tadaaa....



Nama lagi last minute kan...so,rembat je mana yg patut kat SR.. xde nyer nk berdeco ala bday boboi pun..tulisan pun hampeh..hihi... sibbaik rasanya sedap..seyes..kek red velvet..my peberet ;)... *sekali pandang..mama sempat amik la satu slice..pandang kali kedua...aik...licinnn...hahaha...

...

#Status FB..

Alhamdulillah..majlis yg dirancang last minute..berjalan dgn lancar..terima kasih pd yg sudi dtg..xlupa juga yg sudi mendoakan dari jauh.. sgt hepi bila sume anak2 yg dtg hepi..kedai dh jadi cam taska..mainan sepah situ sini.. シ ralat sbb ada yg xsempat amik gmb..tuan keje kalut.. err..gmb besday boy pun xbyk.. InsyaAllah kalu murah rezeki..lain kali kami buat lagi... 
P/s: special dedication to my beloved husband.. tq so much syg sbb rajin melayan kehendak bini yg mcm2... dtg kl semata2 nk realisasikn impian mama..bertungkus lumus siapkan kedai..luv u lah



Selebihnya..biar gambar berbicara... :)



#I LOVE YOUR SMILE



#WITH BIRTHDAY BOY




#ABAH,MAMA,KAKAK N ABANG LUV BB IZZ SO MUCH...




#biar gambar berbicara..hihi...




#MY LOVE FOR YOU KEEPS INCREASING EVERY SECOND... I LOVE U




#Orang kuat disebalik tabir...tengs cik da!!! jasamu dikenang... ;)



#Sepupu2 Izz yg turut memeriahkan majlis...



#Kembar xseiras... IZZ RIZQY & IZZ RAYYAN...



#Mainan xsempat orang balik lagi...semua dah bukak..siap main dah... hihi



#Kami doakan moga Izz Rizqy jadi anak yg soleh ye... kami bersyukur dengan kehadiranmu sayang...HAPPY BIRTHDAY

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin