Unique Frenz

Sunday, April 17, 2011

kerana surat perjanjian Nabi Sulaiman & Jin Ifrit, abah diganggu

Dalam TANYALAH USTAZ TV9 episod lalu (Jumaat-Ahad)…Ustaz Sharhan Shafie (Sinar Zamdurrani) telah membincangkan berkaitan SAKA,JIN & SIHIR

Memang sangat menarik topic yang dibincangkan…banyak sangat info yg mama dapat..yelah kan…zaman sekarang ni…banyak yg kita lihat disekiling kita orang yg kena sihir…diganggu…malahan ada yg sanggup mengikut telunjuk JIN semata2 inginkan kepuasan duniawi…NAUZUBILLAH

Di dalam Al-Quran juga…banyak ayat2 yg menyebut perihal jin & sihir…bak kata ust…JIN & SIHIR ibarat lagu & irama…aur dan tebing…dimana ada sihir…pasti pembawanya adalah JIN….

Dan antara info menarik yg mama dapat ialah…

Bagi mengenal pasti adanya gangguan jin & syaitan dalam rumah kita…

-dengar bunyi tapak kaki berjalan ditengah2 malam dikala kesemua ahli keluarga tengah tidur

-ketuk pintu ditengah malam

-bunyi orang menumbuk lesung

-bunyi orang main buah ting-ting

-bunyi orang mengalihkan barang2

Dan mama rasa banyak lagi la benda2 pelik2 yg sepatutnya tidak dilakukan oleh manusia diwaktu malam….sebab kata ust, jin akan bergerak aktif pada waktu malam…masa tulah dia nk bermain…memasak…berpindah….hurmmmm….

Selain itu jin juga boleh menyerupai binatang untuk memasuki rumah kita….dan yg paling disukai adalah menyerupai ular dan kucing…dan selalunya binatang ini akan berwarna hitam sebab jin suka akan kegelapan….

dan salah satu cara untuk mengenali ular jelmaan jin adalah….hitam…sisik terbalik dan mata yg berkelip….. (so,lepas ni…kalau binatang2 ini memasuki rumah kita…berhati2 le..sebab kita tidak digalakkan untuk memukulnya takut lagi akan memudaratkan kita dan ahli keluarga…cara yang paling baik adalah menghalau binatang itu keluar dengan cara yg baik….)

bagi menghindarinya ust telah memberikan beberapa potong ayat A-Quran untuk diamalkan dan juga bagi merawat dan membuang saka yg ada di dalam tubuh seseorang…..kalau nk tahu lebih detail…boleh dapatkan CD2 serta buku2 keluarannya yg telah pun diedarkan dipasaran….memang sangat menarik….

Dan antara lainnya mama sangat tertarik dengan kisah yang diceritakan oleh ust berkaitan perjanjian NABI SULAIMAN A.S dengan Jin Ifrit…dimana pada ketika itu Jin ifrit telah pun berjanji dengan Nabi SULAIMAN A.S untuk tidak akan menganggu kaum adam…

Dan ust telah menyarankan agar diletakkan/digantung surat perjanjian itu di dalam rumah…bukannya untuk dijadikan tangkal/azimat dan untuk kita bergantung dengannya…tapi untuk memberi peringatan kepada kaum jin yang ingin memasuki rumah kita supaya tidak mengingkari janji2 mereka…

Dan sekiranya kita ternampak jelmaan jin…eloklah kita baca doa ini dan serulah kepada mereka…supaya mereka akan ingat akan janji2 tersebut….dan of course hendaklah dimulakan dengan Al-fatihah dan Ayatul kursi….Insya Allah….sekiranya diizinkan Allah S.W.T…akan keluarlah jin itu…

Dan lepas tengok rancangan tu…mama cepat2 suruh hubby mama kufikan doa tersebut…

Hasilnya…..







Tapi kan…ada citer disebalik terhasilnya karya ni taw…huhuhu….

Mama petik kata2 hubby mama dlm FB beliau:

“karya ni siap pada 2.58 pagi semalam...semasa proses resize image utk save ke Jpeg...utk di share ke dlm FB...terasa ada 'sesuatu' dibelakang...'rasa' yg amat kuat...seperti ada orang berdiri amat dekat dibelakang kita...sehingga bahu terasa berat...bulu roma seluruh tubuh meremang...tangan dan kaki jd 'serban'...sehinggalah dibaca Bismillah 5 dan ayat ini berulang2...baru terasa 'benda' itu menjauh...tp masih 'ada' memerhati...terus x jd nak upload terus semalam...tutup laptop n tido...maybe ada yg 'marah' kot :)

Wuteve pun kita kena percaya…dia pun makhluk Allah….bermohonlah dariNya agar dijauhkan dari gangguan halus itu….

SEMOGA KITA AKAN TERPELIHARA DARI SEGALA KEJAHATAN TERMASUK YANG TERSEMBUNYI….INSYAALLAH

WALLAHUA’LAM




Sudah baca..jomlah click sini dulu yer..TQ my UNIQUE frenz

9 comments:

Anonymous said...

surah apa ya?

unique momma said...

Ini bukan ayat al quran...tp perjanjian nabi sulaiman dgn jin ifrid... :-)

Anonymous said...

menurut saya gakan berfungsi...karena mereka jin apalagi klo dari golongan syaitan mana mereka menepati janjinya?..sedangkan mereka tahu klo sulaiman a.s telah wafat dan beliau sudah tak ada hubungan perkara dunia lagi...:)

noorshamshi said...

nak copy gmbr tu boleh ??

ummisofea... said...

noorshamshi...gambar tu copyright karya kufi..boleh deal/contact dia utk sebarang pertanyaan lanjut ;)

Anonymous said...

ayat nih agak kuat, jd persiapkan diri sblum baca ayat nih cth mcm admin kata baca ayatul kursi, amik wuduk, selawat bnyk2...dr peglmn saya dulu, masa first tyme jumpa ayat ini, saya rasa terpanggil utk baca..malam tu sebelum tidur, saya baca ayat ni (tp dlm bhsa melayu)dan hasilnya...saya mimpi ditindih/diserang oleh lembaga berkali-kali smpaikan saya lembik dan bila saya sedar, saya masih lagi dlm mimpi..rupa-rupanya yg tadi tu mimpi dlm mimpi..dan saya terus-terusan diserang smpaikan saya lembik dan xmampu nk bergerak langsung..keadaan bilik saya dlm mimpi tuh sgt kotor dan menyeramkan..bila sy btul2 sedar, mmg exhausted sgt2 dan rsa mcm nk demam..

ummisofea... said...

ngerinya dgr pengalaman pn...tu la kan...apa2 pun..kita kena banyakkan zikir2...mintak dijauhkan dr gangguan jin n syaitan ni..

ummisofea... said...

ngerinya dgr pengalaman pn...tu la kan...apa2 pun..kita kena banyakkan zikir2...mintak dijauhkan dr gangguan jin n syaitan ni..

mOoN IzzaN said...

boleh tak ayat ni tampal kat umah? huhu...

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin