Unique Frenz

Sunday, April 11, 2010

~ AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA ~



now..mari kita lihat aksi tepung gomak si manjaku plak...


haaa!!!! kan....

dengan perasaan xbersalahnya...

dengan lagaknya....

macam xde pape yg berlaku....

siap tunjuk aksi lagi depan mama...





okeh..jom close up lagi....

haaa!!!! itu dia....



macam raja kapooor daa...

nama dak kecik ni : AHMAD TALHAH DANISH BIN AHMAD SUHAILI
dilahirkan pada: 13/3/08

Pic ni diambil semasa baby talhah genap berusia setahun 2bulan..masa ni kelasakan baby sudah mula terserlah…apa tidaknya…mama kemas kat dapur,baby lembang kat ruang tamu…mama kemas kat ruang tamu,baby lembang kat dlm bilik…mama kemas dalam bilik…baby lembang kat tempat lain pulak…kekadang kesabaran mama dah sampai tahap ke-8…urghhh!!!...tapi apa nak dikatakan…nama lagi baby…kalau nak dimarah pun bukannya faham pun..paling tidak..dia menangislah sekejap..then buat lagi….

Time ni mama tengah masak kat dapur…tetiba jerk dgn muka xbersalahnya baby masuk ke dapur dengan ketanya….ALAMAKsssss!!!!...n baru mama terperasan rumah mama bau harum semerbak…

Adoooiiiii!!!....baby buat lagi….bila mama keluar je…..ermmmmm!!!!


tu diaaaa...





Rupa2 nyer…baby telah bersekutu dgn kakaknya…..nak marah pon..benda dah jadik kang!!..habis sebotol bedak dikerjakan dak2 kecik nie…so terpaksalah mama berhempas pulas nak menghilangkan debu2 tu..mama bukannya apa…mama cuak sangat kalau terpaksa bersihkan bedak2 yg bertaburan…debu sana sini…ayyar!!!!!

Mama pom kekadang terpikir…apa yang besh sangat main bedak ni…mama rasa semua kanak2 suka main bedak kan???

ADAKAH MAMA MASA KECIK2 DULU POM SUKA MAIN BEDAK GAK???? Erm…maybe NOT…abah kot!! Hehe…

So kalo ada ibu2 yg nak kongsikan pengalaman anak2 bermain bedak…apa kata kita sama2 kongsi kan kat sini…ada LUCK…dapat adiah tawww…hopefully… J


so..apa kata kita tengok syarat2 nyer:-

~ AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA ~ ini bermula pada, 17 Mac hingga 14 April 2010 jam 1.00 pm.
Syarat-syarat Penyertaan :
1. Contest ini terbuka kpd Bloggers sahaja.
2. Wajib menjadi follower fantaghirolynn
3. add kan blog ini dalam bloglist masing2.
4. Add LINK contest ini di entry blog masing2.
5. Add kan banner contest di side bar blog masing2.
Cara-caranya adalah :
1. Sila uploadkan SEKEPING gambar AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA.
2. Si manja hendaklah berumur kurang dari 4 tahun semasa gambar itu di ambil.
3. Nyatakan nama anak anda dan umur beliau pada ketika itu
4. Sila tinggalkan link penyertaan anda di entry ini agar mudah untuk saya buat semakan.
***Hadiahnya???akan di update kemudian.
PERHATIAN
1. Hanya 3 orang pemenang yang akan dipilih.
2. Pemenang akan dipilih berdasarkan aksi tepung gomak yang paling menarik.
3. Pemenang akan ditentukan oleh juri yang dilantik.
4. Tiada kompromi dalam pemilihan pemenang.
5. Keputusan adalah muktamad...sebarang surat menyurat tidak akan dilayan...

2 comments:

fantaghirolynn said...

hehehhee...
byk nya gmbr.. lynn ambik gambar yg raja kapur tu ok?
Gud Luck!

ummisofea... said...

okeh..xkesah je memana...tQ

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin