Unique Frenz

Friday, March 12, 2010

TheHoneyBunch 2010 giveaway #1:Best Birthday Ever

Happy Birthday To You..Happy Birthday to you..Happy Birthday to Talhah..Happy Birthday to YOUUUUUU... fuhsssss.....clap! clap! clap!



Bersempena hari lahir baby ni..mama ingin kongsikan sedikit sebanyak pengalaman mama dalam membuat persiapan untuk menyambut kedatangan hari lahir my baby boy

Terlanjur mama hanz menganjurkan giveaway berkenaan sambutan hari lahir…so,mama apalagi…xlepas peluanglah…juz grab d opportunity…whether mama hav a luck to win or not….mama xkesah….yang penting mama dapat kongsikan bersama dengan para blogger kat luar sana… thanks mama Hanz diatas anjuran contest nih...

One more thing…mama rasa sebelum mama ceritakan dengan lebih lanjut..mama nak minta permission dengan mama hanz untuk mama selitkan beberapa keping gambar lain berkenaan sambutan tersebut..coz mama rasa cerita mama akan lebih kaw kalau story mama diselitkan dengan pic… boleh kan mama me…pleaseeeee…tapi pic yang mama pertaruhkan adalah pic yang terawal tu jer…

Okey,looking back at d 1st picture…orang yang diraikan adalah Ahmad Talhah Danish…yang berada betul2 depan kek tu bersama dengan abahnya…kalau dilihat betul2…orang yg xdiraikan plak yg pakai topi besday…hehe…baby ni susah sket kalau diletakkan apa2 benda diatas kepalanya..xsampai seminit..cabutlah dia…

Sambutan tu dibuat kat kampong bersempena menyambut kelahiran baby yang ke-2 tahun yang jatuh pada 13/3/2010..

Mula2 tu..mama ingat nak sambut birthday baby kat MC D je kat kemaman…tapi disebabkan mama and abah ada kerja kat kampong..alang2 tu,kami decide je buat kat kampong….lagipun kat kampong…lagi ramai sepupu baby yg dapat hadir…

Dalam pada tu,otak mama ligat berfikir…macamana nak jadikan birthday baby kali ni grand dari yang selalunya…tapi xde ler sampai nak membazir n terpaksa spend money yg banyak..mama juz nak sambutan yang agak meriah jer…

Tup! Mama terpikir nak buat decoration sendirik..So,mama mula serve internet…Wow!! Kalau mama tgk kat situ..memang decoration dorang lawa giler…memang mama xterbuat lah..mama pon bukannya creative sangat pon..dicampur dengan budget yg kureng…ehehe…ala kadar tu bolehlah…bila mama tgk kat ctu…mama hanya mampu berangan jelah…kalau dapat macam ni kan besh…tapi angan2 tinggal angan2 jelah…

Tapi,adalah sedikit sebanyak mama dapat idea cmner nk buat decoration tu…so..start daripada tulah..mama mula pi beli barang2..kertas..tali..gam…

Dikesempatan masa yang ada…Maka,inilah hasil yang mampu dibuat….



xlawa pon..hahaha..tapi yang penting mama dapat buat dari hasil tangan mama sendirik…betul dak???

Siap buat dekorasi tu…mama and abah terus pergi cari kek…disebabkan kami xbuat tempahan awal..maka mama terpaksa beli je kek yang siap dipamerkan…mama pun xtahu kenapa mama boleh xterpikir nak buat tempahan awal…huh!!

So,dari satu kedai ke satu kedai mama carik..xde yang berkenan…abis satu Bandar Kota Bharu mama n abah pusing..last2 kerana kesuntukan masa mama beli je kek ni…





Tapi sib baik…sedap gak rasa nyer…perasa cuppuccino lagi…


Sambutan dimulakan lepas asar..bila semua tetamu hadir…disebabkan tghr tu ada sambutan maulidur rasul rumah sedara depan rumah..so makanan yang mama sediakan pun ala kadar jelah…coz mama pikir semua orang dah kenyang…hehe…xmao membazir…so,semua makanan yang disediakan adalah makanan segera…hanya perlu digoreng…mudah dan ringkas…




koktel ni mama yg sediakan taw..ekeke




Dan sebagai buah tangan kepada tetamu cilik yang hadir…mama telah sediakan belon beranika bentuk setiap seorang…suka sangat lah dorang dapat benda alah tue…masa nak bagi tu,riuh rendan dengan permintaan..yang ni nk yg doremon..yg tu nak superman…spongebox…hehe..macam2 ragam….


















Mesti ada yang tertanya2 (kalau adalah..hehe) kenapa ada 2 kek…haaa!!! Sebenarnya masa mama nak buat sambutan tu…mama dapat request dari mama kepada sepupu baby,means kakak ipar mama nk buat sambutan baby talhah bersekali dengan babynya… AQIL yang jatuh pada bulan 2… so orang yang diraikan pada hari tu adalah AHMAD TALHAH DANISH & MUHAMAD AQIL ABUKHAIRI yang juga telah berusia 2tahun…



Baby boys yang diraikan


Sebelum majlis dimulakan..dan untuk lebih meriahkan lagi majlis..abah telah download birthday song from d internet..so,sepanjang berlansung nyer sambutan tu…lagu happy birthday xputus2 dimainkan…melihatkan kemeriahan suasana pada hari tu..diselang seli dengan pom! Pam!..belon pecah..memang mama puas hati sesangat…













sesi memotong kek





















antara sepupu yg hadir





diharapkan baby talhah dan juga baby aqil akan menjadi insan yang membanggakan kami…dunia dan akhirat….Amin…
























Sebelum mama terlupa…bagi sesapa yang nak sama2 berkongsi pengalaman menyambut birthday your baby…jangan lupa lawati blog ini…


or juz click je banner nie...



and yang besh nyer..kebanyakkan hadiahnya disponsor oleh:





yang terdiri drpd: Mommy Lyna, Catlina, Zie, Sue, Elyn, Ummi Khayra & Maryaaa

Sebelum tu..mari kita lihat syarat2 nyer:

1. Giveaway ini hanya dibuka pada semua Malaysian Mummy or Daddy yang ada blog sendiri. Tak kiralah duduk kat oversea ker dalam Malaysia ker, janji warganegara Malaysia.

2. Buat entry berkenaan giveaway ni dalam blog & upkan
satu saja gambar yang paling unik berkaitan birthday anak. Had umur anak antara 1 tahun ke 6 tahun saja.Kalau ada anak lebih dari seorang, boleh sertai lebih dari sekali, janji umur anak tu dalam skala tu yer. Mesti cerita serba sedikit bagaimana birthday tu disambut, nama anak, tarikh lahir dan bila sambutan birthday tu dibuat. Lagi unik dan menarik gambar dan cerita, lagi cerahlah peluang nak menarik hati para juri nanti.

3. Dalam post tu, jangan lupa letak semua banner atau badge semua sponsor my giveaway ni & link back pada kedai mereka ya. Tak ada link-back, automatik terbatal penyertaan.


http://myshakleestore.blogspot.com


http://www.adrinis.com


http://zizitots.blogspot.com


http://kedaigambarkami.blogspot.com


http://myhealthystore.blogspot.com


http://www.crazymomy.com/


http://saleathoneybunch.blogspot.com

4. Kat sidebar blog, silalah letak banner giveaway ni & link back pada posting giveaway ni.
http://thehoneybunch.blogspot.com/2010/02/thehoneybunch-2010-giveaway-1-best.html

5. Sangatlah penting tinggalkan link posting penyertaan pada ruang komen di posting giveaway ni (yang vis-a-vis).

6 Giveaway ni berlangsung sehingga
15 Mac, 2010, tepat jam lima petang (5:00pm) waktu Malaysia.

7. Antara hadiah ialah
vitamin kanak-kanak, supplement untuk kaum ibu, lampin kain moden (cloth diaper), voucher sessi fotografi, baju 'inner' khas untuk ibu-ibu yang menyusukan anak-anak, voucher restoran, wet bag, laundry cleanser, body scrub dan lakaran potret dari me.

Updated : Inilah hadiah-hadiahnya!



8. Me dah lantik juri-juri khas dan bila dah ada pemenang-pemenang, my anakanda, Hanafi akan buat undian kertas, untuk tentukan setiap pemenang apa hadiah yang bakal diterima. Updated : Grand Prize, 1st Prize & 2nd Prize jer tak akan diundi.

9. Setiap peraturan hendaklah dipatuhi. Me tak akan ingatkan saper-saper pun bila me terjumpa ada syarat yang tak dipenuhi dan penyertaan terus automatik terbatal. <= REMINDER

10. Keputusan para juri dan pemilihan hadiah berdasarkan undian kertas oleh anakanda Hanafi adalah muktamad. Sebarang kemusykilan dan ketidakpuashatian tidak akan dilayan.

Itu sahaja. Senangkan giveaway kali ni? So, tunggu apa lagi, pergi cari satu gambar birthday yang paling best!


1 comment:

Hanz said...

Salam Ummi Sofea.Thanks for joining.Noted & Good Luck! :>

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin