Unique Frenz

Thursday, November 25, 2010

KUTIPAN FILEM 2 ALAM SEKADAR RM230 RIBU, JATUH TERSASAR DARI RM40 JUTA

tETIBA MAMA TERGERAK HATI NK PUBLISHKAN STATEMENT NI...HIHI...SO..KITA ENJOY DULU...
SUMBER:OH BULAN.COM

83 pawagam menayang’kan filem 2 Alam, namun Finas melaporkan jumlah kutipan sehingga hari ini (24 November) hanya mencapai sekadar RM230 000, jauh terlajak daripada cita-cita asal DDR yang menyasarkan RM40 juta.

Walaupun menerima 1000 macam publisiti daripada akhbar Kosmo & Hmetro, namun publisiti tersebut sekadar melepaskan batuk di tepi tangga apabila di’hentaman pelbagai pihak, terutama’nya wartawan yang memberikan review negatif berkenaan filem 2 Alam.

Tergelak kami apabila ada rakan yang berkata, filem 2 Alam sebenarnya berkisarkan music video Ramli Sarip & Amy Search yang berdurasi 86 minit.

Macam mana pula DDR boleh berani bercerita soal kutipan RM2 juta pada hari pertama tayangan? Sedangkan filem Upin Ipin : Pengembaraan Bermula yang hebat pun perlukan 5 hari untuk mencapai RM2 juta. Sudah-sudah’lah DDR, jangan nak bodoh’kan penonton Malaysia, dan kaki google tempatan. Lambat-laun, terbongkar juga taktik DDR yang kami berani cop sebagai tidak jujur, lebih tepat, kaki temberang.

Video menarik, Hitler melakonkan watak sebagai DDR yang bengang dengan kutipan filem 2 Alam disini...

sila ketawa berdekah2...hihi

1 comment:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dengar 40juta pun.. so, tak terkejut la kalau tak sampai target

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin