Unique Frenz

Thursday, December 9, 2010

CAMNI LER TUGAS LOYER

uwarghhhhh...

akhirnya

selesai sudah keje ku mendraft itu ini...

setelah kerjaku diganggu oleh si polan ini..

memang xreti base le si polan ini

dulu...

udah berguni2 masalah dia bawak kat sini..

dok ngadap muka dia tiap2 hari

dok nadah tinge dgr itu ini...

akhirnya...

mama jadik fed up..

then mama juz end up like this

camnilh...saya rasa saya dh xsanggup nk dgr citer u...saya xnak bawak kes itu...kes u ni memang membuatkan saya pening kapla...u cari jelah loyer lain yg boleh tolong u...yang boleh selesaikan kes u...

full stop

...

(boss mama pon xsanggup dgr citer dia taw...mwahaha)

...

tup..tup..

di petang yg tenang ini..

terpancul lor muka dia di pintu opis...

ishhh....spoil mood betol lah..



abis berterbangan segala idea..

nk tangkap kembali bukan senang wok

tapi...mama saje xajak dia masuk bilik...xmaw panjang2 citer...

juz sembang2 kat sofa luar...

bila dia start bukak citer...

cam bertih jagung...

bertih jagung pun taw ada masa jgk nk berenti

pot pet pot pet pot pet pot pet pot pet pot pet

sampai satu tahap

mama dh xtahan..

rasa maw disumbat2 mulut dia dgn kertas2...

rasa maw dicampak2 dia ke luar sana

then terus mama

potong cakap dia

camni lah...dari dulu lagi saya kata saya xmaw campur dgn masalah u ni...u pi lah wat kat tempat lain yg boleh tolong u...kes u ni bolok sgt (faham kan istilah "bolok tu"..hihihi)..saya dh malas nk fikir pasal masalah u...

tapi...

pot pet pot pet pot pet

aik...sambung lagi...

xleh jadi ni...

banyak lagi menda yg mama nk buat dr dok melayan citer dia tuh...

bila mama kata mama xnak bawak kes dia...boleh plak dia cakap..

"ok lah...kalau u xnak bawak kes saya xper...saya nk tanya u pasal undang2...saya boleh bawak tak kes saya ni...saya dh dtg tempat yg betul...kalau nk tahu pasal undang2..tanya loyer...kalo doc pun...kalau kita citer pasal kita sakit...mesti dia akan merawat"

aikk...ayat yg agak membengkak kan hati disitu

mama terus balas balik

"memang betul lah sini tempat kalo nk tanya pasal undang2...

(dlm hati dgn lantang nya berkata2...owh..u ingat sini biro bantuan guaman ker...u boleh datang sesuka hati...nk tanya pendapat itu ini...nk kita tolong selesaikan masalah u yg ntah pape...kalo doc pun...xde yg kuar dr bilik secara free kan...sume kena bayar even consultation...so..can't u think)

tapi tu dalam hati lah...

realitinya mama juz cakap camni...

kalau doc pun...xsemua rawatan yg dia boleh berikan...adakalanya kita kena jumpa pakar juga kalau penyakit kita dh teruk...tak gitew..

huhuhu...

dan sememangnya mama ni masih mentah lagi dlm bidang perundangan ni...

baru 3tahun mama menceburi bidang ni

...org kata...kalo budak tu...baru boleh nk reka ayat...

tapi...still lagi

pot pet pot pet...

last sekali...

mama dh xtahan nk dgr...

mama angkat kaki sambil berkata

saya xmaw bawak kes u...so..xguna saya dengar citer u...key

dia agak terkesima...

lantaklah u nk cakap aii apa...

ai ni xmesra pelanggan ke..

ai ni xde adap ke..

ai ni xleh buat biz ker

yg penting..

hati aii aman

puas..



4 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dia takde button switch off tu.. sebab tu kalau start dah xde stop

ummisofea... said...

mwahaha...kalo ada button mute pon da kira oraitt kan..

puan farah said...

wahhh garang eh..hihihi

unique momma said...

sekali sekala kena gak jadik garang...hihihi

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin