Unique Frenz

Sunday, February 27, 2011

Cerita kedai kopi….1 of d femes way loyer2 melepaskan tensen


Biasa lar kalau abis kes…loyer2 akan lepaks dikedai kopi…

Masa tu…

xkira lah ko loyer defendan ke…loyer Plaintif ke…

even ko baru je lepas menyingsing lengan…

berpatah arang…..

berperang mulut di mahkamah…

and wutsoeve…

tapi kuar je mahkamah…

segala isu2 ditinggalkan dalam mahkamah…

now…kitaorg leh lepaks sama2…

gelak sama2…

gossip sama2….

(gambar ihsan: google image)

hihihi…

professional beb!!!

sebab moto kitaorg…

for the sake of clients,mesti fight abis2 an…outside court…we r all fren yg sama2 cari makan…

dak gitu kwn2 seperjuangan???

Tapi kan….

Bagi sesetengah client…

Bila kita bawak kes dorang..

Dan nampak kita dok bertepuk tampar ngan ors side lawyer…

Mulalah hati resah gelisah…

Aksi xtentu arah…

Mulalah canang serata alam bahawa kita buat komplot….

Saja nk defeat kes dia…

Huh!!!

Tapi nk salah dorang pun xleh gak…

Dorang ni kan layman…

Dia ingat bila kita bawak kes..

Abis segala lwyer kita xleh kawan…xleh cakap…

(gambar ihsan: google image)

Nope!!!

Ekceli…bagus jugak taw kalau lawyer2 ni bebaik sesame sendiri..

Senang nk settle kes outside ct…

Aku consider ko…ko consider aku…

Kalau 2-2 xleh consider…

Lets the court decide…settle…

Watpe nk gaduh2 kan

Huhuhuhu….

Bila lepaks…apa yg kitaorg cakap?????

Hehehe….macam2 isu lar yg akan kuar…

Dari ketidakpuasan system undang2 sekarang….

prob deal dgn pihak pentadbiran…

how to settle the case…

and

topic yg paling hangat dipasaran

melahirkan ketidakpuasan camana lawyer2 ini ditreat oleh pihak atasan

(kalau sebut pihak atasan tu…taw2 je la kan..hihihi)

kan kami ni yg menurut perintah…

terpaksa terconggok menunggu di court seawal 8.30 pagi

yang belum tentu kes akan dipanggil kul 11pagi…

terpaksa mendengar bebelan2 yg menyakitkan hati…

terpaksa akur dgn setiap arahan (even benda yg xsepatutnya)

and sekarang ni…boleh dikatakan hanya surat “kematian”

yang membolehkan lawyer2 ni mintak excuse menangguhkan kes…

kalau setakat demam terketar2….selagi mulut masih lagi mengeluarkan suara…

don’t ever dare nk mintak postponement taw…

BUT….dat our choice to be there….

Sooooooooo….nak xnak…..JUZ ACCEPT IT….RITE….tadaaaaaa

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

setuju dengan momma.. diluar kerja kenapa harus kaitkan kerja smpai nak bermusuh.

ummisofea... said...

kannnnnn.........
nanti xpasal2 sume org jadik musuh..so kemanisan kerja pun da ilang...tensen plak yg datang kan :)

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin