Unique Frenz

Sunday, March 27, 2011

Family Day (mengamit kenangan) Ep.1

Catatan ini dibuat khas untuk anak2 mama…anak2 sedara…cucu2 sedara dan juga kaum keluarga…untuk kenangan di kemudian hari…ye la kan…bagi yg sudah besar..maybe kenangan ini akan tetap terpahat diingatan…tapi bagi anak2 kecil…maybe memori mereka terlalu lemah untuk mengingati kesemua kenangan indah ini…So..diharapkan catatan mama ini dapat mengimbau kembali kenangan mereka untuk mereka ceritakan kepada anak cucu mereka nanti..Insya Allah..

16/3/2011 (Rabu)

Lepas je abis kes di mahkamah tganu…mama sekeluarga terus pulang ke kg…kakak & baby talhah eksited sgt nak balik umah mok..asik Tanya je bila nk sampai…mama pun sama je..eksited nk pi femili day..hihi…

Termasuk kali ni…dh 5 kali keluarga mama anjurkan femili day…then for dis time kami nk buat kat Agro Resort Setiu untuk kedua kalinya..memang best kat situ…1st time masa kitaorg buat kat sana…mama masih blom lagi kawin…tapi kali ni mama dh pun bawa 2 orang anak….hihihi

.

Kat kg…abah prepare apa yg patut…tempah banner, car sticker & rempah ayam…

Tahun ni mama & abah diberi kepercayaan utk handle sukan…hihi…ghasak jugak nk pikir main game apa..sampaikan utk dapatkan kelainan dari tahun2 lepas…game yg mama cadangkan …rupa2 nyer terjadi kisah yg mengerikan…hahaha…(nanti mama citer episode lain eaa)…

time kasih jugak pada lan(merangkap anak sedara mama) kerana banyak membantu prepare alat2 sukan…sampai ada yg patah2…lenyek…wops!! Hihihi,,

Hadiah utk sukan pun mama & abah yg sediakan…dan disebabkan itulah kot kami terkena badi hadiah…satu pun kami xmenang…..hahaha….nk wat camno…

************************************************************************

17/3/2011 (khamis)

Petang tu…kat umah mok…kami berkumpul ramai2….diskass balik apa yg patut…apa yg masih xcukup…aura nk berfemili day makin memuncak….hihihi…masing2 xsabor…

Malam tu…kami siapkan apa yg patut…masukkan goodies dalam paperbag (sume goodies ni sponsor by kak saniah/chik…tocey2)…anak2 suka xhengat…dok nunggu kalau2 ada yg lebih…nak ngap..heheh


kat dalam paperbeg tu jugak…baju sukan anak2 diletakkan…mengikut rumah sukan masing2 (utk baju sukan ni…sponsor khas dari ummi…time kasih daun keladi…kalau boleh sponsor lah lagi…hihihi)…dan tahun ni buat pertama kalinya baju sukan diselaraskan mengikut rumah sukan masing2…


dan juga diselitkan car sticker (Allah Muhammad)- (haa…yg ni sponsored khas dari Kufishoppe taw…ngeh3)





lepas tu..sesi buat bunga utk diletakkan di kereta masing2…


dan malam tu gak mama ditugaskan utk buat sedikit slide show tuk dipaparkan pada malam penganugerahan…

sampai kul 2pagi mama cuba utk siapkan…huhuhu…sebabnya malam tu gak mama nk kena fikir nk buat slide show berkenaan apa… kumpul gambar2…cari soundtrack yg seswai…tapi xsempat siapkan pun mlm tu sebab mata dh makin kabur…ngantuk banget…so…ZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz


18/3/2011 (JUMAAT)

Pagi tu mama sambung balik slide show mama yg blom siap…manakala femili mama yg lain sibuk dok siapkan ayam tu bbq…sediakan makanan tuk dibawa…siapkan2 anak2…tapi mama xsempat nk jenguk kat dapur pom…asyik dok bersilat bagai nk siapkan slide show…huhuhu…sowiiii…


Antara makanan yg dibawa pada hari tu…

soto(prepare by k.nah)…

bihun goreng+nasi puth+rendang+ulam+budu+ikan kering (disediakan oleh k.ros)…

Nasi putih+ayam rempah (by kak dah)…

Nasi lemak (by Kak Zan)…

dicampur makanan yg dibawa oleh Kak wan lundang paku…..dan banyak lagilah…

fuhsss….memang terangkat la…sume bezzzz2 belaka…sesungguhnya kakak2 iparku memang pandai memasak….hehehe…





kami bertolak dari rumah kul 11pagi…planning nyer kul 10…tapi biasalah…bila dh ramai anak2 ni…hihihi

Org lundang paku (belah anak2 sedara) dh lama menunggu..huahaha….sebab sebelum pergi janji berkumpul umah dorang…dorang memang punctual…maybe anak2 kecil xramai lg kowt…hahaha….






Start konvoi ramai2 dlm kul 11.30…ada la lebih kurang 11 kereta…seronokkkk…

On d way…mama sempat rembat kek 2 biji…satu tuk sambut besday baby Talhah…and satu lagi..cam biasa mama sponsor tuk acara perasmian Mlm penganugerahan….

We all sampai sana area 1tgh…lepas sesi ucapan alu-aluan oleh pengerusi majlis…sesi pembahagian goodies beserta kunci bilik telah diserahkan kepada setiap ketua keluarga…


Sempat bergambo dgn adik mama sementara menunggu utk menerima goodies ngan kunci bilik



Lepas check in…yg laki2…pi solat Jumaat…yang puan2…apa lagi…isi peyut…laporrrrr….



Ni pemandangan dari depan bilik mama…cantik kan tempat ni…kami xleh tempah rumah tu sebab femili kami ramai yg amat…



Ni la tempat kami menginap….cantik gak kan…dan boleh dikatakan keseluruhan bilik ni telah di ‘takluki’ oleh kuarga besar kami…huhuhu


Dats all kisah kali ni…

P/S:Next episode……SUKAN…..yehaaa!!! (baca next episode yer kalau nk tahu sukan yg mengerikan itu….huahihi)



Sudah baca..jomlah click sini dulu yer..TQ my UNIQUE frenz

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bestnya family day.. meriah gitu!
AKHIRNYA DARAH KU BERJAYA DI SEDUT

mamasofea said...

ehihi...time kasih...

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin