Unique Frenz

Monday, March 7, 2011

HOT & SPICY... berhati2 dgn PayPal (Part 2)

Nak sambung balik citer separuh jalan semalam…hahaha….

ye ar…lepas je KufiShoppe a.k.a KS cakap nak kansel transaction…terus datang email bertubi2 cakap xleh nak kansel…

reasonnya….tuk jaga kepentingan kedua belah pihak…alah…kalau pembeli xnak beli or penjual xnak jual…xkan parties ni xde right nk kansel kan…right masing2…so wut????

Tapi …. Ntah lor…KS balas jugak email tu told dat…hari tu hari Jumaat…transaction can’t be done…so tgu next Monday la yer baru nk buat payment…saje je nk delay…nak selidik dulu….

In d meantime…KS still lagi receive email from them….

Fr: Samson Edward

Payment Complete...........................

Alright...Kindly get back to me once the payment is sorted with PayPal so i can contact my shipping company to arrange for the pick up.

Xlupa jugak dari paypal yg kunun2 nyer itu…ekeke..

Fr:service@intl.paypal.com

Reminder: Money Transfer Details Needed (Transaction ID:5X472815E1267414M)

Dear Ahmad Suhaili Hassan,

Thank you for using PayPal.

Note that PayPal verifies member's account on a regular basis, this transaction ID:5X472815E1267414M has been verified (verified ker????) and approved by PayPal Authority. So we will be looking forward to heard from you as soon as possible with the Money Transfer Details

You are now advice to send the total sum of RM2,200.00 MYR via Western Union Money Transfer to the Shipping Agent Address and forward us the transfer details such as.

(1) Sender's Name;
(2) Receiver's Name;
(3) MTCN (Money Transfer Control Number);
(4) Amount Sent;
(5) Western Union Receipt.


Once this requirement is met in the next 24hours, your account will be credited immediately.


Thank you for using PayPal

PayPal makes it easy to send/receive money for your auctions.


Yg xtahan tu…ada plak kat dalam email tu..dis info…..

Protect Your Account Info

Make sure you never provide your password to fraudulent websites.

To access the PayPal website or your account safely and securely, open a new web browser (e.g. Internet Exploreror Netscape) and type in thePayPal URL (https://www.paypal.com/uk/) to be sure you are on the real PayPal site.

PayPal will never ask you to enter your password in an email.

To learn more about protecting yourself from fraud, visit the Security
Center. Click "Security Center" at the bottom of any PayPal page

hah…sape tak caya kalau benda alah ni memang dr paypal..sebab kalau paypal yg selalu berurusan b4 dis..memang secure..

Pastu..on d next Monday…tetiba KS received kol from paypal…

U know wut????? Now it reveal the secret……hahaha…..

Firstly….looking at the phone no….OMG….dis number seems familiar ...fr the liar….sebabnya sebelum ni dh dapat dh kol yg kununnya menang ntah pape lar dari maxis….exactly same….oh no!!!

Secondly…bila dengar je cara cakap…mak aihhh….bangla mana plak ni nk cakap omputih neh…berterabur hancus lebus….hihihi….

Then…KS Tanya la… can u speak proper English … Oh Yesss!!!.... pom pang pom pang…then KS dah naik benggang… can u pass me to ur manager… Oh OK…. Then dia pass le pada yg sorang lagi…still d same… then..KS tanya la… Whats ur name.. oh!! My name WILLIAM….. hahaha…William versi bangla….

Pastu memang sure la KS kena pedajal ngan bangla nih…


Tapi KS tetap bagi hope kat dorang neh…hahaha…saje…dia nk main..kita pom main lah kan… OK…I’ll make such payment by today….katanya KS pada si pedajal tuh…

Selepas dibuat research…. sini dan sini

Hadoiii…Memang dh ramai yg kena dgn service@intl.paypal.com ni…kuang hassam tulll….tapi sib baik lah…xnak rugi lagi org kata…Alhamdulillah…kalau tak riban2 tue…huahaha….

Pastu…petang tu si pedajal ni kol lagi…belum sempat KS cakap banyak..baru je cakap scammmm…terus je owang tu letak tpn..hiks…taw takooot…

Pastu lagi…saje je nk bagi dia kecut sket…reply lor email dia like dis…

I’ve lodge a report regarding this case. Investigation has been made
and your phone no as well as our communication has been traced.
We are waiting for the case to be brought up.

Muahaha……

Moral of the story: BERHATI-HATI la yer…..

4 comments:

SayaNina said...

tenkiu for sharing....:) nice info..kalo x,msti rmi dh kna..

ummisofea... said...

sharing is caring kan...hihihi

anisyafrina said...

x penah gune paypal tapi bgus la ks ajar org tu.. hihi... pdn muke.. tau die takut...:p

cikpuanhady said...

wahh..tak sangka ada jugak kes melibatkan klon paypal ek..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin