Unique Frenz

Tuesday, March 1, 2011

Malam yang benggang kowt....ke malam menguji kesabaran??? hurmm..wutever

Tadi..cam biasa…mama off tuk masak2….hahaha….bila jenguk peti…kosong…malas nk kuar cari lauk utk dimasak sebenarnya…

Pilih punyer pilih…mama decide nk makan kat tempat yg open area..xnak masuk restoren..n memang niat nk makan simple2 je…xnak masakan panas….mama kan nk diet….whoaaa!!! diet ker????

Bila dtg si pengambil order…mama eksited nk tahu apa yg ada kat situ…coz biasanya kat situ..variety gak makanan dia…

Mama: “apa yg ada kat sini yer”

Si A: “erm…masakan panas”

Mama: “selain masakan panas…ada tak makanan lain”

Si A:“erm…char kuey tiew”

Dgn muka pelik hub mama Tanya balik “bukan ke masakan panas gak tu”

Si A:“a’ahh”

Hik hik…hurmmm…nk kata apa kan…

Pikir punya piker…mama decide nk makan bihun goreng….abah pesan nasi goreng ikan masin…then anak2 mama pesan mee goreng xnak sayur & xpedas…(2x mama ulang ayat ni taw…xnak sayur & xnak pedas)

Tunggu punya tunggu…nk kata lama xlama nyer…kitaorg start order…cerita Hani kat TV3 baru je nk bermula…and makanan sampai bila citer tu dh habis…bayangkanlah…hihihi…berasap jugaklah abah…dah le abah tengah lapar….lambat nk pi meeting lagik….huishhh….

Tapi yg lagi membenggangkan….lain yg kita order…lain yg sampai…hurmm…nasiblah…main tibai jelah apa yg sampai…takutkan order yg lain…berjaman pulak nk tunggu tu…

So…xdapek la mama nk makan bihun goreng…saje je nk boikot mama suh makan nasi yer…tapi mama hanya sempat makan 4,5 sudu je…sebab….makanan dia memang xkena langsung ngan tekak mama…abah lagi la…abah kata,dh lama xmakan kat kedai yg goreng nasi xsedap macam ni…huhuhu

Mee goreng baby plak…usah kata sayur…pedas xhengat…cian baby…walaupun mama xbagi makan…tapi baby nk jugak makan sebab baby memang hantu mee goreng…sekali suap…sekali teguk air…huhuhu…tapi sampai abis taw baby makan…berasap jgk lah dia nk abiskan…

Time nk bayar…berjaman pulak taw nk kira..sebab nyer kertas yg kitaorg dh order tu dia xjumpa letak kat mana…last2 abah suh kira je yg lain sebab memang makanan yg sampai pun xsama cam yg diorder… tgh dok syok kira…nk jadikan citer…terjumpala kertas order tadi…terus xjadi kira…tapi…abah cakaplah…yg tu lain dr apa yg kitaorg makan…alah..bezanya dalam satu hengget je pun…xyah le nk kira bradun plop…tapi xtaw le apa yg digelabahnya…dok kire plop satu2….huhuhu…ngeleng pale abah…nk kata apa kan…kiralah wok!!!

Hurmm…nampaknya….lain kali…xde lah kami nk jejak kaki kat situ lagi…huhuhu….

Sampai kat keta….ada pulok la ambe Allah yg main sesuka hati park keta dia belakang keta kitaorg….hon punya hon…batang idung pun xnampak siapakah gerangan hamba Allah yg bertuah itu…abah dh naik benggang…abah kuar keta…masuk kedai tu balik…abah pi Tanya satu2 org yg tengah makan kat situ…xde gak pemiliknya…abah masuk keta balik…hon lagik kuat…kurang Hassam punyer orang…dh taw letak keta sesuka hati..boleh pulak pi merewang sesuka hati…kalaulah keta kami ni cam bulldozer tu…maw je dilenyek keta owing tuh… *wink*

Tunggu punyer tunggu…last2 mama kuar keta…cuba tengok2 kan keta sebab abah nk cuba kuar jugak…tapi sib baik ada sorang jejaka kat situ yg nk tlg tgk2 kan abah undur keta…pusing punyer pusing…wallawei…sib baik abah pandai jugak ejas…boleh le kuar…kalau ikutkan hati…kalau ada kertas & pen…nk jerk mama tuliskan ucapan kat tuan punyer keta tu…time kasih banyak2 le sebab awk banyak menyusahkan kami…lain kali buatla lagi….

Kuar je dari tempat tu…berdezup abah bawa keta…apa taknya….abah dh lambat pi meeting…hihihi….ujian…ujian…nk test kesabaran kami kowt…sabar jelah kan….nk kata pe dowh…

4 comments:

Nida said...

Salam..

memang tak berperikemanusiaan orang yg suka park sesuka hati then nyusahkan orang...

kufi said...

ntah lo nida..tapi kan..memang kat kemaman ni ramai je saya tgk xdek kesedaran sivik..apa yg penting bagi dia..dia dapat parking...pasal kesusahan owg lain...dh xpikir dh...sebab ni bukan pertama kali jumpa....dh banyak kali dh...hurmmm

Nida said...

Kemaman? Laaaa.. dekatlah dengan rumah kami di Kuantan.. hikhikhik..

Selalu kami ke sana beli keropok..

ummisofea... said...

owh...berjiran la kita yer...hihihi

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin