Unique Frenz

Tuesday, March 8, 2011

Tertinggal kunci umah… Ehhh…aku lupaaa….Dasyattttt….


Bagi peminat Raja Lawak…musti kenal kan akan statement itu... “ehh…aku lupa…dasyattt…” huahaha….

Tapi kali ni memang mama lupa lahhhh…maybe terkenan tgk itu raja lawak la kowt…

Citer nyer gini…en.hubby pi kulompo semalam…ni le kot 1st time en hubby pi kulompo meninggalkan kami anak beranak dirumah….mulanya mama nk ikut…cuti pom dh apply..tapi bila dipikirkan…penat la plop anak2 sebab pi hari ni..esok terus balik ….hurmmm….xjadi laa..

So sesampai je opis…..alamaks…kunci umah ngan my en hubby lor….cmner nk masuk umah…..cmner nk pakai baju esoknya…camana….camana….uwaaaaa….

So…nak xnak…mama terpaksa la pi beli baju…all in….hahaha…

Sib baik ada kakak yg dekat2 sini…leh le mama ngade2 ngan dia…amik mama balik keje…amik anak2 mama…teman pi beli baju…lepaks bermalam umah dia…and hantar mama pi keje hari ni….hahahha…. sesungguhnya jasamu ku kenang…sayannggg kamooo…..

So…hari ni masuk keje ngan pakaian serba baru…tapi kan….

Tetiba plak my big boss suh pi court….eh ehh….realistik la sket kan….ngan mama berbaju purple hari ni…ngan umah xleh masuk nk pi tukar baju…ngan kot dalam keta…SO HOW????????? TELL ME HOW????

Tapi kan…bila bagi reason gitu…boleh plak my boss gelak…then answered…pi le beli baju baru…..mboi3….sesedap rasa plak eyh…dah le semalam dh berabis beli yg baru…xkan semata2 nk pi kes dia mama terpaksa plak pi beli baju lain…kalo bagi duit opis xpe la gak kan…. *sigh*

Pastu yg mama sakit hati…bukan dia ada keje pom…ada je sekitar opis ni…tapi saje je xnak pi court…. Aisehhh….Bukan setakat hati je yg sakit…segala usus perut pun rasa nk mengelegak….

Bila mama ngadu kat big boss kedua…boleh plak dia nyalahkan mama kenapa xbuat kunci kedua…kenapa itu…kenapa ini…dats my problem la kan….nak tinggal kunci ke…nak wat pe ke kan…asal kita xnyusahkan dia dh le…

Then she replied “alah…u pi jelah…I think he depressed tu…maybe kes dia kalah kot” … so wut… how???? Camne saya nk pi court camni…

Xpe…ai ada kot..leh bagi pinjam…

Baju???

Nanti u pakai baju aii…

Tudung????

Aii ada selendang…kalau white brown..ok tak???

Xboleh… (selamba je mama jawab)

Ok…nanti ai cari yg black & white…selendang u boleh pakai tak???

Jarang tak???

…………………………………………………………………………………….

Ya ampun….xnak le mama pakai baju dia…xnak….xnakk…xnakkkkkkkkkkkkkkk….. so…nak xnak…mama terpaksa pi bank…amik duit…then….beli baju lain….huahaha….

Ok…maw ke bank sekarang….

2 comments:

anisyafrina said...

hehehe.. ape la mama ni.. x pasal-pasal je kene shoping baju baru... :p

ummisofea... said...

hahaha...so kalo sesapa nk beli baju baru tanpa perlu buat alasan...tinggallah kunci anda....

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin