Unique Frenz

Saturday, December 8, 2012

entry benggang..bengkek..sakit hati..geram..

~Assalamualaikum~

Kisah ni rentetan dari kes yg mama pernah citer dulu dlm ENTRY ni

Sebenarnya lps menang kes tu..kes kami xterhenti disitu je...alih2 dia buat rayuan...

xpuas hati sbb kami menang 100%...

dari situ mama dh rasa sakit hati sbb..alah jumlah yg nk kena bukan besar mana pun..xde lagi dlm rekod kalau insurance kena bayar xsmp pun 15k tp buat rayuan...

mana ayat2 kemegahan anda waktu keputusan tu "alah!! rugi je buat bicara..menang pun...offer kami lebih tinggi dr jumlah yg mahkamah bagi"













pic credit to https://www.facebook.com/KufiStore






mama rasa lar..ni bukan insurance yg nk sgt buat rayuan... samaada loyer yg berlagak itu yg xpuas hati @ df yang beria nk buat rayuan... ye la kan...df tu kononnya ada pangkat..mana boleh kalah... malu siot  :)

But please la..kesian pakcik yg kena langgar ni...dh la sakit patah kaki..motor kena baiki lagi..ingat kan..dpt duit pampasan tu..terubat la sikit kan..wpun lps langgar pihak yg melanggar xpernah nampak btg hidung pun..apatah lagi nk mintak maaf... jauh sekali... kita ni..hidup atas dunia ni..kena ada budi bahasa dgn org tua..pangkat ko tinggi melangit pun..tetap ko manusia dr tanah jugak...


ok..back to our story...wpun berkali2 surat yg kami htr suh bayar..loyer tu tetap buat xtahu...atas dasar dorang buat rayuan... so d only choice yg mama ada...threaten pihak insurance utk wind up kalau xbayar...
kami bukan nk sgt pun buat benda tu semua...xnk panjangkan kes...tp kalau dats d only choice yg kami ada..terpaksalah..


mcm2 yg dorang buat nk lengahkan masa...kata nk dapatkan fair order dulu la..dh serve fair order..nk suh kami jadi stakeholder 50% dr payment la...bila kami xnak...kata order xlengkap la...



pic credit to https://www.facebook.com/KufiStore




pic credit to https://www.facebook.com/KufiStore














Bila mama kol pihak insurance...dorang xde masalah nk bayar...tgu surat dr pihak loyer je...then dorang pun dh benggang dgn loyer dorang...

So..means dat..faham kan...yg buat masalahnya kt sini..pihak loyer yg @#$%^&& tu ekceli...huh!!!

tup2..hari ni...smp lagi notis nk stay proceeding...hah!! ni lagi satu...mmg saje je kan...

tapi xpe... kita duduk atas dunia ni..xlama pun...hari ni kita menyusahkan hidup org... jgn menyesal kalau suatu hari nanti... Allah akan menyusahkan hidup kita... Allah Maha Adil dan perancangan kita xseteratur perancangan dariNYA... dop???




pic credit to https://www.facebook.com/KufiStore


pic credit to https://www.facebook.com/KufiStore

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bunyi macam kes ego tak blh terima kekalahan dari org yg dia rasa mcm tak setanding dia jer..

ummisofea... said...

...hehe...benda tu jugakla yg terlintas di pikiran ini...

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin