Unique Frenz

Saturday, January 12, 2013

Quick Entry-Jumpa bb lagi

~Assalamualaikum~

Nk buat quick entry je ni...sbb byk keje lg nk buat...
Today...mama ada 2berita gumbira....
1st...sbb mama ada meeting dgn bb...yeay!! hari ni dpt jumpa bb lagi...seronok3 =)
2nd...sebab hari ni mama dapat pujian....wah...kembang kuncup kembang kuncup...rasa hebak sgt dapat pujian...bangga dgn diri sendiri hokey!!! ;)

Tp bukan pujian cantik ok... #xde rupanya cantik kalau baju pun main sarung xbergosok...(anak gi sekolah pun baju gosok tiap2 hari youuu) tudung pun main rembat..muka beralaskan bedak bb je...bibir pucat...dan...dan...dan...huhu...dh kembang semangkuk dh skrg ni.... *mangkuk pun xkembang mcm ni :'(..sedih disitu....

Ekceli mama dapat pujian dr nurse sbb HB mama naik bulan ni....kalau bulan2 lepas...asyik turun dan turun sampaila ke 10.5...tapi berbekalkan semangat yg kuat...azam yg utuh...bulan ni mama akan buktikan yg HB mama akan naik....itu janji mama dgn nurse dan nurse nak tgk akan janji2 itu...hehe

Makanya...bermula dr last check up...mama usaha utk xskip makan ubat warna cakelat tu...wpun ada jugak terskip...tp better dr sebelum ni la...

Hari ni...berdebar2 nk tgk result HB...bila dpt result...wahhhhh!!!... HB mama dh naik mendadak sehingga 12.5....mama suka...mama suka...dan nurse pun tersengeh suka... siap ucap tahniah lagi "Suka saya kalau tgk HB cantik mcm ni"... nurse ni...dia plak terlebih eksited...sepanjang ditemubual...sengeh je dia...hehe..OK...mama berjaya disitu....

HB ni penting...lebih2 lg bg ibu2 yg peknen..kalau nk tahu detail pasal kepentingan HB ni..boleh refer dkt blog  Dr. ni.. 

Dan hari ni mama dapat jumpa bb lagi...wpun ada sedikit rasa xpuas hati scan kt klinik tu..sbb xnampak sgt anak mama...blur je...bila rasa konpius mama tanya..tu apa doc...ooo...yg ni tulang kaki dia...mama mcm ok...urmmm

Dan...hari ni doc ukur berat bb...panjang...keadaan bb...so far...everything's ok...berat bb so far 2.2kg...kepala bb dh kt bawah..dats means uri dh berada di kedudukan yg betul kt atas...air ketuban pun banyak...jantung ok.... Alhamdulillah ala kulli hal.... mama suka lagi... =)

Mood: xsabar nk jumpa bb lagi =)


wajah yg menenangkan jiwa raga..owh...super duper cute



2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

semoga mama & bby happy utk bertemu antara satu sama lain & semoga Allah permudahkan perjalanannya

ummisofea... said...

InsyaAllah...tq mama lala... :)

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin