Unique Frenz

Friday, April 22, 2011

Femili day-aksi menggerikan :) ep.3

. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Baru sekarang mama berkesempatan tuk sambung balik citer femili day yg seterusnya…dari episode 1


seterusnya…. episode 2..


dan sekarang….masuk episode 3 plak….sebelum ke episode seterusnya….

Mama malas nk review balik dari episode lepas…so kalau nk tahu..tgk sendiri la yer….

Okes…for dis episode….sukan kategori remaja plak…

***

Sukan pertama….lari atas tempurung….kalau ingatkan balik aksi dorang ni…memang lawak glerr…hahaha…ye lah….yg paling xtahan aksi abe ngoh (anak ayh do)..memang laju gler…org lain baru terhegeh2 nk pakai…dia dh berdezup laju…dia lari cam bukan atas tempurung…hahhaha…tabik spring ar…


Menunggu sebelum wisel ditiupkan


Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Abe ngoh..yg berbaju merah

Then sukan kedua…lari lalat…tuk sukan ni…mula2 kena donggakkan kepala…angkat tangan…then…pusing…pusing…pusing…sampailah 10 kali pusingan…lepas tu lari amik bola ping pong then pusing balik letak dlm bekas….

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Mama ingatkan lepas pusing tu…jadilah dorang ni pening2 lalat…tapi xjugak…berdezup gak larinya…agak2nya lepas ni kena wat lapan plop pat kali pusingan kowt…hihihi…

dan memang xdapat disangkal lagi…pemenang nya memang org yg sama…hishhh…memang koje nyer dok lari kowt abe ngoh ni…

okehhh…kategori kanak2 sudah…remaja sudah…now tiba giliran ibu2 bapak2 pulak berentappp….

Disebabkan tahun ni ramai ibu2 yg maju kedepan…so…sukan pom kenalah yg berpada2 mengikut kemampuan…hiks….

Sukan pertama: (sukan yg menguji minda dan bukan fizikal…seswai la tuk kaum2 ibu yg maju ke depan itu…hihihi…) setiap pasangan diberikan sekeping tisu…dan mereka hendaklah menarik tisu tersebut sehingga panjang tanpa putus…so..memasing kenalah gunakan kekretipan yg ada…


Hihihi…lawak sangat…dgn suara sorakan anak2….ada yg buat sambil duduk…sambil bersila…sambil berdiri…sambil bongkok pom ada…ada yg carik ikut putaran…ada yg zig zag….macam2 ada…seyes memang havoc ar…hihihi…

Jom kita lihat hasil dan pemenangnya….

Seeee…….panjang tak????


Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Mama & abah no bape erk…3 kowt…yeker…ke xde nombor…huahahahaaa

Appa daaa….camno penganjur leh kalah….

Hihihi…tu namanya telus…xde praktis2 kat umah yer walaupun tahu sukan tu yg akan dimainkan….hahaha (ayat org xmenang)

Then masuk sukan kedua….planning nyer…nk suh suami2 lari tiup tepung…amik syiling dlm tu…then lari kpd isteri…and then si isteri & suami akan bawa belon dari belakang sampai ke garisan penamat….tapi kan…tapi kan…atas isu kemaslahatan ibu2…xjadi ar mainan ni….bahayaaa….tapi mama teringin sangat nk tgk muka suami2 itu berkepuk2 ngan tepung itu….mesti comelllll…kan!!

So…tukar plan B…para2 suami main berebut kerusi…..haaa…part ni la sukan yg mama maksudkan itu….

Bayangkanlah bapak2 org main berebut kerusi….dan kebanyakkannya saiz nya melebihi kerusi itu….muahaha….

Setelah muzik dimainkan…mulalah masing2 berarak keliling kerusi..dengan muka sorang2 duk merenung kerusi cam nk ngap je kerusi tu….seyes lawak…heheh…

Kalaulah kerusi tu bleh bersuara…mesti masing2 akan mintak tolong ketakutan dan akan bertempiaran lari…tolongggggggggg….kami xsanggup… (ok…imagine je ni)

Sedang asyik lagu duk berdondang sayang…tup!!! Terus je berdezup masing2 duk atas kerusi…..hahahha…..bayangkan…bayangkan….bapak2 budak berebut kerusi…..tetiba…prakkkkk…..halamak!!!! wops!!!!….satu kaki dr kerusi2 tersebut telah selamat dipatahkan oleh suami2 itu….. hahaha

setelah dinasihatkan supaya berhati2…dan jgn ghairah sangat menerkam kerusi itu…makanya…permainan diteruskan….

Muzik dimainkan…. “diaaaaa…..isabella….lambang cintaaaa….yang laraaaaa….terpisah…keranaaa…adat (lagu hanya rekaan semata2) yang berbe!!!”

Zapppp…terus semua menuju kat kerusi….dan duduk…aikkkk….xde kerusi yg patah kali ni…ok…nampaknya keselamatan memang terjamin…. Aikkk… tapi kan… ….sapa yg terkeluar….hahhaha…patutla xde yg patah…ropa2 nya….semua peserta dapat kerusi masing2….hahaha…. camana leh terletak kerusi sama banyak ngan orang ni….adussss…

Permainan diteruskan lagi….jom lihat video ini…





Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Hahaha….seyes memang lawak gler….berderai air mata ketawa…jom kita tgk balik apa yg terjadi pd mangsa kerusi itu..




Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Hancusssss…muahaha…..abah…abah…apa yg abah dh buek kat krusi neh….dia xbersalah bang…

Dan..disebabkan aksi2 ini tidak layak dipertontonkan (18sg) makanya…secara rasminya permainan ini terpaksa ditamatkan….muehihi…

….next…beralih ke PLAN C….

Yang ni pom mama terpaksa citer lain kali la yerk…masa xmengijinkan…..tapi acara lepas ni pom memang havoc ar…xcaya…jgn lupa next episode yaa!!!

-till c u in d next episode-




Sudah baca..jomlah click sini dulu yer..TQ my UNIQUE frenz

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

maju kedepan tu maksudnya pregnant ekk.. apapun nampak enjoy jer

ummisofea... said...

a'aa...ramai plak yg pegnen kali ni...Alhamdulillah...makin tahun makin enjoy... :)

citer seangkatan dengannya

Blog Widget by LinkWithin